04 februari 2013

Heren 1 nipt onderuit tegen leider

Donderdag stond voor heren 1 al de vierde ontmoeting van het seizoen op het programma. Wat al enkele weken gepland stond als de afscheidsmatch van Duch werd uiteindelijk een match waarin Arno de enige was van 'de oude garde' die mee was. Het beloofde een zware opdracht te worden want het was een verplaatsing naar ongeslagen (co-)leider Latem. Kapitein Arno, Mathieu, Seppe en Glenn deden het niet slecht maar verloren toch.

Latem H1 - Wit-Wit H1: 6 - 2
Voor de dubbels werd geopteerd om een keer met de vaste koppels te spelen en een keer te switchen. Het werden de onuitgegeven koppels Arno-Glenn en Mathieu-Seppe die op respectievelijk dubbel twee en dubbel vier moesten proberen om iets te rapen. Arno en Glenn deden in set een goed mee maar verloren na verlengingen. In set twee draaide het iets minder en die werd dan ook verloren. Ondertussen waren Mathieu en Seppe in hun tweede set ook bezig aan de verlengingen. De eerste set hadden ze al verloren. Maar ook zij moesten uiteindelijk de duimen leggen na de tweede set. Die ging na de verlengingen naar Latem. Heren 1 stond 2-0 achter en het was tijd voor de vaste koppels. Mathieu en Glenn haalden er wéér drie sets uit maar ook deze derde set ging verloren. Ooit moet het toch eens lukken... Arno en Seppe deden het ondertussen beter. Zij wonnen in twee sets als was het ook in deze match spannend maar ondertussen was de eer toch al gered. Wie weet wat er nog mogelijk was.

De vier enkels werden op hetzelfde moment gespeeld. Arno had in de eerste set weinig moeite met zijn tegenstander. In de tweede set gaf hij een voorsprong weg en verloor nipt. In set drie keek hij meteen tegen een achterstand aan en die kon hij niet meer goedmaken. Mathieu had ook zijn eerste set gewonnen na een knappe remonte bij een 18-12 achterstand. In set twee lukte het allemaal iets minder en deze ging verloren. Ook in set drie draaide het niet slecht maar het was niet voldoende om de winst binnen te halen. In navolging van Mathieu probeerde ook Glenn een 18-12 achterstand goed te maken in de eerste set, dat lukte net niet maar hij had wel wat vertrouwen getankt voor set twee. In die twee set ging het gelijk op maar Glenn verloor na (alweer) verlengingen. De nederlaag was ondertussen dus al zeker maar Seppe kon die iets draaglijker maken. Hij won in twee sets na een eerste set die hij vlot won en een spannende tweede set.

Het was dus een nederlaag waarbij het gevoel overheerste dat er meer in zat. Een goeie motivatie voor de terugmatch dus. Aangezien Latem dicht bij Gent ligt werd geopteerd om nog een bezoekje te brengen aan de Overpoort. Door het einde van de examens voor vele studenten was het (iets te) druk. De terugtocht werd rond 3u aangevangen maar de kans dat het de dag erna bij sommige werkende medemensen zal gepiekt hebben is groot.