19 maart 2013

Mix 2 haalt (pannenkoeken)slag thuis...

Met de uitgestelde wedstrijd tegen de Pluimplukkers stond de laatste thuismatch op het programma voor Mix 2. Na de winst in de vorige wedstrijd was het behoud verzekerd en kon dus zonder druk gespeeld worden. Ideaal dus voor de kapitein om iedereen zijn "goesting" te geven. Tel daarbij de beloofde pannenkoeken na de wedstrijd en het had alles voor een fijne avond. Jammer genoeg kon Pieter er niet bij zijn en koos ook Sophie er voor om (nog wat ziekjes) in Gent te blijven. Ook Mathieu was nog steeds een beetje ziek, maar het aanbod van pannenkoeken na de wedstrijd was te aanlokkelijk om er niet bij te zijn. Doordat 3 matchkes misschien nog wat veel was, mochten ook Gregory en Dimi dit seizoen hun debuut maken bij Mix 2. Voor de rest waren kapitein Erwin en de  dames Julie en Ruth van de partij.

Wit-Wit G2 - Pluimplukkers G4 : 5 - 3
De twee overgebleven dames waren van plan om te bewijzen "dat het niet altijd de heren zijn die de punten binnen brengen". En ze voegden de daad bij het woord. In een mum van tijd wonnen ze de dames dubbel. Dan ging het er bij de heren spannender aan toe. Daar zaten Erwin en Grego nog in hun eerste set... Hun traditioneel spurtje aan het einde van de eerste set kwam al even traditioneel te laat. Een voorsprong in de tweede set kon wel verzilverd worden. In de derde set ging het voortdurend gelijk op tot Erwin en Grego op het eind een beslissend kloofje konden slaan. Beide waren nog ver van hun "oude" niveau, maar er zat beterschap in. Maar wat nog belangrijker was : 2 - 0 voor Wit-Wit.

Ondertussen gingen de dames door op hun elan in de enkels. Bij Ruth was er veel gezucht en gekreun te horen. De toeschouwers had niet echt zicht op de stand en toen Ruth als laatste het punt maakte verwachtte iedereen een spannende score. Dat bleek echter nog goed mee te vallen. "Rare jongens" die dames ;-) Julie (spelend op een derde baan) werkte vrij anoniem haar wedstrijd af, maar deed dat behoorlijk. Zonder ooit echt in de problemen te komen won ze haar wedstrijd. Zo stond het 4 - 0 en was een drawke alvast binnen. Dimi kon voor de overwinning zorgen maar had aan Ewout natuurlijk een kwaaie klant. Dimi ging goed mee aan het begin van elke set, maar moest daarna telkens de rol lossen. Mathieu kreeg dan weer Nathan, een gemotiveerde B2, tegenover zich die duidelijk mee was met maar één doel. Z'n laatste puntjes voor B1 behalen. Een wat zieke Mathieu kon hem te weinig in de weg leggen en zo hadden de Pluimplukkers er weer een B1 bij. De bezoekers slopen zo terug tot 4 - 2. Met het oog op het behoud konden de Pluimplukkers elk punt gebruiken dus de mix-wedstrijden waren nog van belang.

Julie en Erwin drukten hun hoop echter snel de kop in en wonnen samen nog eens een wedstrijdje. Hoewel toeschouwer Duch niet onder de indruk was van hun niveau wonnen ze vlot de eerste set. De tweede ging wat moeizamer, vooral omdat Julie het leuk wou houden. Alle ogen waren dan gericht op Ruth en Mathieu die er een ware thriller van maakten tegen Ewout en Els. De eerste set werd gewonnen met 22 - 20, de tweede verloren met 19 - 21. Ook de derde set was razendspannend en vooral Ruth toonde zich bedrijvig in het achterveld. De vraag was dan ook of de juiste persoon wel het rokje aanhad... Na matchpunten over en weer waren het uiteindelijk Ewout en Els die het haalden met 24 - 26 en zo de score vastlegden op 5 - 3.

Maar dan moest het belangrijkste nog komen. Na een afgelaste poging vorige week (waar zijn die pannenkoeken Pieter?) had Julie zich nu kandidaat gesteld om een stapel te bakken. Het moet gezegd dat de pannenkoeken behoorlijk in de smaak vielen en de stapel werd vakkundig soldaat gemaakt. Al kan het ook gelegen hebben aan de (gratis) suiker van Duch die nu wel in een nieuw pakske zal moeten investeren ;-). Kortom een waardige afsluiter van het seizoen. Nu wacht enkel nog een verplaatsing naar De Mintons waar zowaar voor de tweede plaats gespeeld wordt. Ja, het kan soms snel gaan in een (spannende) reeks...

2 opmerkingen:

Julie zei

Ewout? Is het niet Elewout? :)

Elewout zei

Als er goede pannekoeken zijn is Ewout ook oké :-)