08 maart 2013

Nog een jaartje langer...

mag Mix 2 in Eerste Provinciale spelen. Dat is de belangrijkste conclusie na de wedstrijd tegen 4Ghent G1. Na de nederlaag enkele dagen voordien tegen 4Ghent G2, was dit ook de doelstelling van kapitein Erwin. Nog steeds geplaagd door teenproblemen maakte hij dan ook de verplaatsing mee om zijn ploeg te coachen. Of was het gewoon omdat de wedstrijd op een donderdagavond in het Gentse lag? Voor de rest was de typeploeg present : Mathieu, Pieter, Julie, Ruth en Sophie. De avond werd alvast goed ingezet met een aperitiefhapke in de auto en een tussenstop bij de Mac. Sommige tradities moeten onderhouden worden...

4Ghent G1 - Wit-Wit G2 : 2 - 6
Ook deze keer kon Erwin zich niet inhouden om ook op een pluimke te slaan en besloot zich zelf toch maar op het blad te zetten voor een dubbelke. Een verstandige beslissing was het echter niet, want het liep voor geen meter. Was het de teen? In elk geval kreeg Erwin geen vat op de (trage) shuttle. Gelukkig was Mathieu er om hem in de wedstrijd te houden. Hoogstaand was het allemaal niet, maar wel spannend. Na twee nipte sets ging het ook in de derde naar 19 - 19. Twee (nipte) out-pluimen beslisten de wedstrijd. De eerste winst was binnen. Verdiend? Helemaal niet, maar wel belangrijk aangezien de dames (Sophie en Julie) op het terrein er naast net hun wedstrijd verloren hadden. Ze hadden er evenwel voor geknokt in drie sets. Niet slecht van onze dames dus, al waren de tegenstanders daar blijkbaar niet van overtuigd (bleek achteraf).

Tussenstand 1 - 1 en tijd voor de enkels. Gelukkig kan Mix 2 in dit onderdeel dit seizoen op een stevige basis rekenen. Ruth won haar wedstrijd in twee sets en ook Pieter trok aan het langste eind toen hij in set twee en drie zijn draai begon te vinden tegen Bert. Mevr. De Vos (met dubbel "l"?) kon alvast voor een drawke zorgen maar moest daarvoor voorbij een speelsters waarvan ze nog nooit gewonnen had. Vreemd, want de eerste set haalde ze wel erg vlot binnen. De tweede set was echter van een ander kaliber. Haar tegenspeelster trok het niveau serieus op en Julie was blij om de match met 20 - 22 te kunnen binnenhalen. Toen ook Mathieu zijn enkelwedstrijd koel afwerkte was de winst binnen : 1 - 5.

De kapitein droomde al van de allereerste 1 - 7 winst ooit ('t is eens wat anders dan 4 - 4 of 5 - 3) maar zo gemakkelijk ging het niet in de mix-wedstrijden. Sophie en Pieter verloren vrij snel de eerste set. Ruth en Mathieu daarentegen wonnen even snel hun eerste set. Daarna werden de rollen omgedraaid. Sophie en Pieter knokten zich knap naar een derde set, Ruth en Mathieu gaven een 17 - 20 voorsprong nog uit handen. Een derde set in elke match. Het kon nog 1 - 7 maar ook 3 - 5 worden. Uiteindelijk was het geen van beiden. Ruth legde op 20 - 20 een pluim superscherp over het net en dat was het sein om de match binnen te halen. Sophie en Mathieu kregen een vroege achterstand nooit weggewerkt. Zo stond het 2 - 6 en was het behoud nu mathematisch zeker!

Tijd voor den après. In eerste instantie werden de broodjes van 4Ghent vakkundig soldaat gemaakt, daarna was het tijd voor wat onderhandelen. Een verplaatsing op donderdagavond in Gent zonder een ritje richting Overpoort kon toch niet. Dat moesten ook de dames snappen... Uiteindelijk werd afgeklopt op een frietje bij Alex en één pintje (of waren het er nu twee?). Op de terugweg in de auto verlaagden de gesprekken zich (letterlijk) weer tot het pipi-kaka-niveau zodat toch van een geslaagde avond kon gesproken worden... ;-)