16 april 2013

Heren 2 naar derde Liga !!?

Na het geslaagde eetfestijn op zondagmiddag - bedankt iedereen - mocht (lees : moest) Heren 2 nog op competitie naar de Pluimplukkers. Niet onbelangrijk, want de titel (klein waterkansje), maar vooral de tweede plaats (promotie naar Liga) stonden nog op het spel. De handdoeken, veegborstels en bakken drank waren dan ook nog maar net aan de kant gezet of kapitein Dimi stond al klaar om Erwin, Mathieu en Pieter op te pikken. Het enthousiamse bij diegene die al gans de namiddag aan de slag waren was aanvankelijk niet erg groot. In de zaal was het dan ook nog even wachten op Seppe en Thibaut, maar die daagden niet op. Dan maar starten met vier man. Achteraf bleek dat Dimi een SMS-je gemist had waarin ze lieten weten "liever niet te komen als het niet nodig was". Een klein katerke bleek de oorzaak te zijn. Over de vraag of het "niet nodig is" als je gedeeld eerste staat, valt natuurlijk te discussieren, maar daar was geen nu geen tijd voor ;-)

Pluimplukkers H5 - Wit-Wit H5 : 4 - 4
Met vier B1's in de rangen moest Heren 2 (op papier) immers in staat zijn om de opdracht tegen de voorlaatste in de stand tot een goed einde te brengen. Zeker omdat in de heenronde nog met 8 - 0 gewonnen werd. Maar papier is gewillig, en vooral : de Pluimplukkers beten aardig van zich af in de dubbels. Mathieu en Erwin kregen weinig voet aan de grond tegen het snelle, vlakke en agressieve badminton van het jeugdig geweld aan de overkant van het net. Ze sleepten nog wel een derde set uit de brand, maar waren daarin de controle over het net kwijt en verloren. Niet hun beste match, maar zeker ook de verdienste van de tegenstanders! Ondertussen hadden ook Pieter en Dimi in twee (spannende) sets verloren. Hiermee stond de ploeg meteen 2 - 0 achter. Niet het gedroomde scenario. Toen ook Dimi en Erwin hun dubbel verloren (ze boden aardig weerwerk, maar kwamen kracht tekort) stond het zowaar 3 - 0. Op de bank van de Pluimplukkers begonnen ze al luidop te dromen van 8 - 0! Gelukkig wonnen Mathieu en Pietre wel vlot de eerste set van de laatste dubbel. In set twee lieten ze hun niveau echter te veel zakken en dan weet je dat het moeilijk wordt in de derde set. Het was niet meteen Mathieu zijn gelukkigste wedstrijd, maar Pieter trok met enkele van zijn typische "backhands" toch nog het laken naar zich toe. Het dubbelke van de hoop!

Mathieu herpakte zich echter in zijn enkelwedstrijd en leverde een puike prestatie af. De eerste set werd met degelijk badminton vlot gewonnen en ook de tweede set leek geen probleem te vormen. Tot het einde in zicht kwam... Het was dan even bibberen, maar Mathieu wist toch Wit-Wit terug te brengen tot 3 - 2. Ook kapitein Dimi deed wat van een kapitein verwacht wordt : knokken voor de zege! Ook hier een gelijkaardig scenario : een vlotte eerste set en een moeilijkere tweede set. Ook hier winst na een mooie wedstrijd. Het stond 3 - 3 en alles was nog mogelijk. Van Erwin werd verwacht dat hij (tegen een C1) minstens voor een drawke kon zorgen. Dat leek geen enkel probleem te vormen, zeker niet toen zijn tegenstander in de eerste set veel te veel pluimen buiten sloeg. Bij 12 - 12 in de tweede set kreeg Erwin nog even last van een stress-aanval, maar uiteindelijk werd de wedstrijd winnend afgesloten in twee sets. Wit-Wit nu 3 - 4 voor en alle ogen gericht op Pieter. Die had ondertussen de eerste set gewonnen tegen spring-in-het-veld Nathan. In de tweede en derde set kon Pieter zijn niveau niet behouden (en maakte te veel fouten) zodat uiteindelijk een billijke 4 - 4 uitslag op het scorebord stond. Op papier misschien een verloren puntje, maar wie 3 - 1 achter staat na de dubbels moet achteraf niet komen "zagen" ;-)

Met dit drawke houdt Heren 2 de competitie nog even spannend (Oudegem moet nu nog spelen voor een puntje), maar verzekert vooral de tweede plaats. Die geeft meer dan waarschijnlijk recht op een plaatsje in derde Liga. Hiermee zou de tweede ploeg de eerste vervoegen in de Liga-reeksen. Twee herenploegen in Liga... voor een klein ploegje als Wit-Wit een hele prestatie! Wie had zoiets enkele jaren geleden durven dromen. Vroeger zou zo een promotie bij Wit-Wit dan ook aanleiding geweest zijn voor een heus feestje, maar nu lag iedereen - na enkele lekkere broodjes - om 11 uur braafjes in zijn nest. Gewenning? Verzadiging? Of zat het eetfestijn toch te veel in de benen?

Geen opmerkingen: