02 april 2013

Heren 1 help Latem aan de titel...

Via FB had de de ploegkapitein van Latem (min of meer) gerstenat beloofd mocht Wit-Wit de mannen van Pluimplukkers op een drawke kunnen houden. Meer had de ploeg van kapitein Arno donderdag uiteraard niet nodig om zich te motiveren. Deze keer stond de vaste kern op het terrein (Arno, Seppe, kleine Mathieu) aangevuld met Pieter en Erwin

Wit-Wit H1 - Pluimplukkers H3 : 6 - 2
Door de "fraaie" opstellingen van Wit-Wit en Pluimplukkers leek het er even op dat de dubbels match per match gingen moeten gespeeld worden. Kort overleg leverde echter al snel een oplossing op. Zo konden Arno en Pieter aan de slag, tegelijkertijd met Erwin en Seppe. Deze keer dus geen "weggeefmatch" voor Erwin maar een dubbel die van belang was. Het draaide lekker met Seppe en in twee vlotte sets haalden ze hun dubbel binnen. Pieter en Arno deden niet onder en zo stond het al snel 2 - 0. En dan mochten Arno en Seppe nog aan de slag... Geen probleem voor dit duo en het stond 3 - 0. Pieter en Mathieu (de laatste tijd sterk bezig) konden zelfs voor 4 - 0 zorgen, maar het draaide deze keer niet zoals voorgaande weken. Het waren dan ook de Pluimplukkers die een eerste wedstrijd binnen haalden.

Arno had geen probleem om zijn enkel te winnen en zorgde al snel voor minstens een drawke. Dan had Mathieu het heel wat lastiger tegen Ewout. De eerste set ging vrij snel verloren, maar in de tweede knokte hij zich naar verlengingen. Jammer genoeg gingen die met 22 - 24 verloren. Maar geen nood, de overwinning kwam er toch. Pieter (weeral in een zware driesetter tegen een B2) en Seppe (vlot in twee sets) wonnen immers hun enkel en brachten de score op 6 - 2. Hiermee was de laatste concurrent van Latem uitgeschakeld in de strijd om de titel. De pintjes van Latem mogen aanrukken wanneer ze op bezoek komen voor hun laatste wedstrijd...

Achteraf geen pannenkoeken (daarvoor hadden de Pluimplukkers maar de sneeuw moeten trotseren enkele weken geleden) maar gewoon stokbrood met beleg. Het belangrijkste wapenfeit was echter dat Wit-Wit H4 (deze avond ook aan de slag) den derden tem won van Heren 1. Ja, ook op dat vlak maken onze jeugdploegen (eindelijk) vooruitgang.

1 opmerking:

jerompie zei

Gerstenat beloofd? :-) We moeten wel nog altijd winnen van jullie vooraleer we kampioen zijn... Bij een drawke kan PP ons nog inhalen. Nu goed, voor dat wij naar jou komen, spelen de PP nog twee wedstrijden. :-)