30 januari 2014

Arno, we missen je (dubbels)!

Voor Erwin, Nathan en Pieter zat de dag er na de competitie (met Heren 2) tegen Tielt nog niet op. Ook de eerste ploeg had nog een wedstrijd af te werken. Aangezien Arno nog niet (officieel) mag spelen en ook Seppe er niet bij kon zijn, mochten ze nog eens opdraven. Gelukkig was er in de namiddag catering voorzien ten huize De Vos (zie vorig verslag). Mathieu en Jeremie maakten de ploeg compleet. Met de ambitie op een puntje (en misschien zelfs meer) werd de lange weg naar Opwijk afgelegd. Er werd in de wagen dan ook een tactisch plannetje opgesteld om drie enkels binnen te halen. En kijk, het tactisch plannetje werkte perfect... alleen was er geen rekening gehouden met een dramatische prestatie in de dubbels!

Shuttles Opwijk 1H - Wit-Wit 1H : 5 - 3
Was het de verre verplaatsing? Was het de (kille) zaal? De shuttles? De tegenstanders die voor, tussen en na de wedstrijden loopjes deden in de zaal? Of was de tegenstand gewoon te sterk? In elk geval bakte Wit-Wit er tijdens de dubbels niets van. In geen enkele wedstrijd kwam de ploeg ook maar in de buurt van setwinst. Vreemd, want de week voordien hadden Jeremie en Mathieu nochtans een degelijke prestatie neergezet. Maar ook Erwin kon zijn dubbelervaring (in combinatie met Pieter of Nathan) niet in punten omzetten. Na nauwelijks een uur stond het dan ook al 4 - 0.

Daar zat Wit-Wit dan met zijn tactisch plan... Maar ook Opwijk had wat geschoven met zijn sterkste spelers zodat een drawke misschien nog mogelijk was. Mathieu toonde in elk geval zijn talent door vlot de maat te nemen van een boom van een kerel die in de dubbels alles kapot gesmasht had. Maar dubbel is geen enkel... Ook Nathan toonde zijn goede vorm door voor de tweede keer die dag een enkel te winnen in Derde Liga. Mooi verdiend zo 240 rankingpunten op één dag. Net als in de voormiddag speelde Pieter weer de enige driesetter van de ontmoeting, maar deze keer trok hij wel aan het langste eind. Wit-Wit naderde zowaar tot 4 - 3. Djé deed op eerste enkel zijn stinkende best om nog een drawke uit de brand te slepen, maar het mocht niet zijn. Het gebrek aan matchritme (en gevoel op het plein) was net iets te groot. Een derde set was dichtbij, maar dat lukte niet. Duidelijk was wel dat het prille vaderschap het temperament van Djé op het plein nog niet veranderd heeft ;-)

Hiermee was de 5 - 3 nederlaag een voldongen feit. Opwijk, die ook elk puntje kan gebruiken, was blij om tegen een Arno-loos Wit-Wit twee levensbelangrijke punten te halen. Bij Wit-Wit daarentegen begint de afwezigheid van Arno meer en meer te knagen. Zeker in de dubbels! Bovendien zat de kalender ook niet mee, want de wedstrijden in januari waren telkens tegen rechtstreekse degradatieconcurrenten. In de terugronde zal dan ook heel wat moeten rechtgezet worden. Ondanks het feit dat de nederlaag minder zwaar was dan de wedstrijd 's morgens was de sfeer in de terugrit dan ook niet dezelfde. Het is nu uitkijken naar de eerste wedstrijd waarin Heren 1 eens in "full force" kan uitpakken...

Geen opmerkingen: