22 januari 2014

Jeugd (+ Djé) doet het !!

Na het pijnlijke verlies in de openingsmatch speelde Heren 1 al met een zekere druk de volgende wedstrijd. Punten waren immers nodig om niet helemaal onderaan het klassement te verzanden. Mathieu en Pieter waren in elk geval paraat. Gelukkig kwam ook kersvers-papa-Djé weer aansluiten. Jammer genoeg zit Arno nog steeds op het strafbankje en ook Seppe moest in laatste instantie gekwetst afhaken. Erwin was er wel, maar verkoos om zijn rug nog even te laten genezen. Voor de "vierde man" werd dus geput uit de jonge gasten die op maandag bij Luc trainen : Nicolas, Quentin en Nathan. Ook Oudegem had de punten nodig en zag kansen nu Wit-Wit 1 toch serieus onthoofd was. Ze kwamen dan ook met een voltallige ploeg afgezakt. Allemaal bekende gezichten. Enkel nog-kersverser-papa-Nils was er niet bij. Vooraf hadden beide ploegen waarschijnlijk wel voor een drawke getekend, maar het was Ronse die met de volle buit ging lopen.

Wit-Wit 1H - Oudegem 2H : 5 - 3
Na wat voorafgaand overleg tussen kapitein Arno (netjes aanwezig!) en ex-kapitein Erwin werd er voor gekozen om de ervaring van Djé (sorry Djé, nu je papa geworden bent, word je niet meer bij de "jeugd" gerekend!) twee keer te koppelen aan het jeugdig geweld van Mathieu. In hun eerste dubbel samen deden ze goed mee tegen het geroutineerde koppel aan de overkant, maar in set twee en drie kwam het gebrek aan samenspel toch naar boven. Ondertussen waren Pieter en Quentin bezig aan een kleine stunt tegen het "luidruchtigste" koppel van Oudegem. Ondanks hun gebrul en gekreun ging de winst toch naar Ronse. Tussenstand 1 - 1. In hun tweede wedstrijd liep het bij Djé en Mathieu al heel wat vlotter en in twee korte sets was de winst binnen. Pieter mocht het ondertussen met Nicolas proberen en ook nu weer draaide het op een spannende driesetter uit. Deze keer ging de winst wel naar Oudegem. Zo stond het 2 - 2 na de dubbels. Een puntje zat er nog steeds in...

(Kleine) Mathieu had het in de eerste set van zijn enkelwedstrijd niet onder de markt tegen het aanvallend geweld van Lens, maar wist in set twee en drie toch duidelijk afstand te nemen. Pieter beet ondertussen zijn tanden stuk op de ijzersterke defense van Michaël, maar na een dipje lijkt hij gelukkig weer week na week beter te worden. Zo stond het 3 - 3 en was alle hoop gericht op de youngsters om een puntje binnen te halen. En dat deden ze! En zelfs meer... Nathan maakte er een heuse thriller van tegen Bjorn. Een derde set moest immers de beslissing brengen en die ging met 21 - 19 naar Nathan. Na een hele reeks wedstrijden waarin het telkens "net niet" was, kon hij nu wel de match beslissen. Knap! Alle ogen waren nu gericht op Quentin. Kon hij nog voor de overwinning zorgen? De spannende match die iedereen verwachtte kwam er echter niet, want hij liet zijn tegenstander weinig kans en stuurde hem met 21 - 8 en 21 - 6 van het terrein!! We wisten al lang dat onze deze drie jonge gasten (op papier C1) veel meer waard zijn, maar dit was toch wel een kleine stunt.

In elk geval doet Heren 1 hiermee en goede zaak en is het de opdracht om ook komende zondag de twee punten te proberen pakken. Als Arno daarna terug van het strafbankje mag en ook Seppe weer beschikbaar is, kan deze ploeg het iedereen nog knap lastig maken in deze reeks.

Geen opmerkingen: