19 februari 2014

Het syndroom van draw...

Maandag speelde Dames 1 hun tweede wedstrijd op twee dagen. Zondagavond hadden Sophie, Ilse, Ruth en Lieselot (zonder de zieke Shelly en Amy die nog vast zat op een tornooi) een gelijkspel behaald in Landegem, al was de overwinning binnen handbereik. Nu stond Latem thuis op het programma. Shelly was nog steeds ziek zodat de ploeg (onder goedkeurend oog van mama-in-spe-Julie) bestond uit Lieselot, Ruth, Sophie en Amy. Het werd een spannende wedstrijd die - jawel - op een drawke eindigde...

Wit-Wit 1D - Latem 1D : 4 - 4
Door de wat ingewikkelde ploegopstellingen van beide ploegen kon maar één dubbel per keer gespeeld worden. Het beloofde een lange avond te worden... Zeker toen ook de wedstrijden zelf nog eens uitdraaiden op drie-setters. De eerste dubbel ging na een heel spannende wedstrijd naar Lieselot en Ruth. De dubbel nadien met Sophie en Amy ging verloren. Dan was het tijd voor de volgende dubbel met Ruth en Sophie. Ook die wedstrijd ging in drie sets verloren. Zo stond het 1 - 2 in het voordeel van Latem. Gelukkig kon Lieselot daarna wel al haar enkelwedstrijd starten. Na een mooie wedstrijd dikte ze het puntentotaal van Wit-Wit aan tot 2. Toen ook Amy en Ruth daarop hun enkelwedstrijd wonnen stond het 4 - 2. Een overwinning was mogelijk. Daarvoor volstond winst in de laatste dubbel van Lieselot en Amy. Ook hier weer een driesetter. In die derde set namen Lieselot en Amy echter een zwakke start. De opgelopen achterstand kregen ze nooit meer dicht. En zo stond het al 22u45 toen Sophie nog aan de laatste (beslissende enkel) moest beginnen. Ze had er niet meteen een goed oog in en dat bleek ook in de eerste set die snel voorbij was. De tweede set was heel wat beter (misschien moet Sophie iets meer in haar kansen geloven!) en eindigde na een spannende strijd op 18 - 21. Hiermee ging de wedstrijd wel naar Latem en stond het om 23u30 dan toch 4 - 4.

Voor Dames 1 betekent dit al het derde drawke op 4 wedstrijden. En telkens had er meer ingezeten. Tegen Waregem viel Ruth ziek uit, in Landegem waren de zusjes Maljers niet beschikbaar en nu werd Shelly gemist. Een magere 3 op 8 is nu het resultaat, terwijl het veel meer had kunnen zijn! Maar de Dames hebben alles nog in eigen handen voor het behoud...