23 februari 2014

Nieuws uit Denemarken (3)

Denemarken oppermachtig!
De Denen wonnen zoals voorzien het interlandtoernooi. Ze verpulverden Frankrijk, nochtans aanwezig  met een paar kleppers, met liefst  8-1. Engeland nam de derde plaats dankzij winst met 6-3 tegen Zweden.

Individueel toernooi
Vanaf vrijdagnamiddag mochten alle spelers aan de individuele toernooien deelnemen. De loting had Quentin een klein beetje gespaard, geen  Denen en Fransen als tegenstanders. Oef! De mixen openden het debat. Spijtig genoeg was het toernooi voor Quentin en de Limburgse Lobke Van Den Bergh vlug voorbij. Ze verloren met verdienstelijke cijfers (16-21, 20-22) tegen het Zwitserse duo Remo Votta en My My Dang - uit Zwitserland? ;-).
Dan kwam het enkel, een moeilijke of liever een quasi onmogelijk opdracht! De opponent David  Orteu (Zwitser) was verleden week kersverse kwartfinalist op het EK. Die match ging dus ook verloren met 12-21 en 18-21. Bij deze was ook dag 2 voorbij.
De verliezers van de eerste ronde "enkel" mochten zaterdagmorgen het troostingstoernooi betwisten. De kans om misschien nog een paar internationale wedstrijden mee te pikken. Met Noah Schmid als tegenstander, opnieuw een Zwitser, had Quentin misschien een kans om de 1e ronde te overleven.  Het mocht  niet zijn want met een verlies van 18-21 in de derde set was de uitschakeling terug een feit! Er bleef dan nog één discipline over: dubbel heren met Gertjan. De Nederlandse Sebastiaan Li  en Ties Van der Lecq zijn geen gemakkelijke tegenstanders maar winst was niet onmogelijk. Helaas was het opnieuw "net niet". Ze verloren met 19-21 in derde set en meteen was het toernooi van Kolding dus voorbij. "Wij moesten gewonnen hebben" kreeg ik als bericht van Quentin.  Dit leek toch wel  een zure nederlaag geweest!

Vandaag rijdt de Belgische  delegatie terug naar Antwerpen (800 km). Jullie kunnen de uitslagen (momenteel nog niet volledig) op volgende link terug vinden : http://badminton.dk/cms/?&pageid=15840

J-Marc

Geen opmerkingen: