10 februari 2014

PK Jeugd : 7 x Goud en 5 x Brons !!!

Het voorbije weekend organiseerde Wit-Wit het Provinciaal Kampioenschap voor de Jeugd. De jeugdspelers van Wit-Wit profiteerden maximaal van het thuisvoordeel en bemachtigden zo maar eventjes 7 titels en 5 bronzen plakken. Daarmee was Wit-Wit de grote slokop van het tornooi! Bij de U15 gingen zelfs alle titels naar Wit-Wit!

Reeks U9 : Brons voor Oscar
Bij de U9 won de grote favoriet Yannick (Lokerse), maar we onthouden zeker ook de knappe tweede plaats in de poule van Oscar (en dus brons!). Wannes speelde enkele degelijke wedstrijden, maar heeft nog een jaartje de tijd om volgend seizoen een medaille te proberen bemachtigen.

Reeks U11 : Goud en brons voor Kobe
De eerste medailles kon Wit-Wit pakken bij de U11. Robbe en Leon strandden nog in de poules (al speelde Leon enkele heel knappe wedstrijden) maar Kobe wist wel de halve finale te bereiken. Daarin verloor hij van de latere winnaar en favoriet Noa (Denderleeuw) al had er mits een beetje zelfbeheersing veel meer ingezeten. Een duidelijk werkpuntje! In het dubbel maakte hij samen met Wannes (Lokerse) wel zijn favorietenrol waar en won hij de titel!

Reeks U13 : Kwartfinale voor Sebbe
Geen medailles bij de U13. Louis was na de poules uitgeschakeld. Sebbe won wel zijn poule maar werd in de kwartfinale met duidelijke cijfers verslagen door de latere finalist. Ook in het dubbel had hij een zware loting en verloor hij in de eerste ronde tegen de latere finalisten.

Reeks U15 : Wit-Wit boven! Quentin, Amy en Shelly pakken alle titels!
De U15 werd volledig door Wit-Wit gedomineerd, met name door Quentin en de zusjes Amy en Shelly. Quentin slaagde er in om alle drie de titels te veroveren : enkel, dubbel en mix. In het enkelspel moest hij in de halve finale afrekenen met clubgenoot Gatien die ook een puik tornooi speelde en dus brons haalde! Samen met diezelfde Gatien won hij trouwens het dubbelspel. Voor zijn derde titel in het gemengd dubbel had hij Amy aan zijn zijde. Maar ook in het enkeltornooi deed Amy het knap met een bronzen plak. Die titel ging dan weer naar zus Shelly die in de finale haar favorietenrol waarmaakte. Het hoeft niet te verwonderen dat beide zusjes het succes compleet maakten door samen hun tweede titel van de dag te veroveren in het dubbelspel.
Kortom : bij U15 gingen alle titels naar Wit-Wit!

Reeks U17 : Goud en (2x) brons voor Nathan
De laatste titel tenslotte was weggelegd voor Nathan in het dubbelspel bij de U17 (samen met Maxime uit Brakel). Daarnaast veroverde Nathan ook nog twee bronzen plakken. Eentje in het enkelspel (halve finale) en ééntje in het gemengd dubbel samen met Shelly. Al was hier een zilveren plak wel heel dichtbij.

25 jaar Wit-Wit in drie tornooien
Wit-Wit mag dus meer dan tevreden terugblikken op het voorbij Provinciaal Kampioenschap voor de jeugd. Als relatief "klein" clubje werden toch heel wat successen geboekt. Een stimulans om te blijven investeren in de jeugd. Na het geslaagde Vlaamse Kampioenschap en het eigen internationaal tornooi was dit trouwens al het derde evenement dat Wit-Wit dit seizoen organiseerde. Daarmee heeft Wit-Wit het 25-jaar bestaan meer dan in de kijker gezet. Ook deze keer was het tornooi zowel sportief als organisatorisch een succes! Dank aan alle medewerkers, tellers, hot-dog-stand-verkopers en de PBO voor de fijne samenwerking.

Geen opmerkingen: