17 maart 2016

Knappe prestaties op Jeugdcup Ronse

1 x goud, 2 x zilver en 1 x brons
Zaterdag 12 maart mocht Wit-Wit een honderdtal jeugdspelers uit gans de provincie ontvangen voor een manche van de PBO jeugdcup. Voor heel wat spelertjes van Wit-Wit de gelegenheid om eens deel te nemen aan dit circuit en zich in eigen huis te tonen. En dat deden ze! Met één keer goud en twee keer zilver mag Wit-Wit tevreden terugblikken!

Jongens  U11
A-reeks
Wannes won zijn zesde opeenvolgende Jeugdcup! Maar het wordt elke keer spannender. Nu moest hij maar liefst drie matchpunten wegwerken in de finale. Door het oog van de naald dus. Corneel werd opnieuw knap derde in deze reeks en klimt naar plaats vier in de tussenstand van de Jeugdcup.


B-reeks
Robben, Gauthier en Arnaud namen voor het eerst deel aan een Jeugdcup, voor Thibault was het al zijn derde deelname. Alle vier gaven ze het beste van zichzelf. Thibault en Robben werden elk derde in hun poule en mochten daarna in een onderlinge wedstrijd uitvechten wie vijfde zou worden. Het was uiteindelijk Robben die het haalde. Gauthier en Arnaud werden elk vierde in hun poule. We hopen alvast om deze spelertjes nog vaker te zien deelnemen aan de Jeugdcup. 

Jongens U13
A-reeks
Oscar deed het als eerstejaars prima in zijn poule en werd tweede. In de kleine finale mocht hij spelen voor de derde plaats, maar die wedstrijd verloor hij jammer genoeg. Toch een mooie vierde plaats!
 
B-reeks
Brent speelde voor het eerst een Jeugdcup en  deed het meteen prima. Hij won zowaar zijn poule en mocht de finale spelen voor de eerste plaats. Die verloor hij echter. Op het podium zag hij er nog wat sip uit, maar Brent mag meer dan trots zijn op zijn zilveren medaille! Damas eindigde derde in zijn poule en mocht tegen een andere derde spelen voor plaats zeven. Een match die hij mooi wist te winnen. Knap! Mathieu moest jammer genoeg de dag voordien ziek afhaken.


Meisjes U13
Julia werd dan wel laatste in haar poule maar speelde wel enkele mooie wedstrijden. Bovendien kreeg ze van trainster Sophie een verdiende medaille omdat ze de moed had om als enigste meisje van Wit-Wit deel te nemen. Hopelijk volgen er nog...Jongens U15
B-reeks
Voor Victor was het al een tijdje geleden dat hij nog eens een tornooitje speelde. Maar hij is het badmintonnen duidelijk nog niet verleerd. Hij won zijn poule (al was het wel heel erg spannend) en stond in de finale van de B-reeks! Daarin was zijn tegenstander net iets sterker en meer ervaren. Maar toch knap zilver! Ook Batiste liet zich opmerken en werd tweede in zijn poule. In de wedstrijd om de derde plaats moest hij echter zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Een vierde plaats is echter iets om trots op te zijn.


Jongens / meisjes U17
In de oudste leeftijdscategorie vielen jammer genoeg geen enkele Wit-Wit-er te bespeuren. Hopelijk komt dit nog...

Geen opmerkingen: