11 februari 2018

Wit-Wit schittert op PK Jeugd

6 x goud en 2 x zilver !!!

Een weekje na het BK - en de twee titels van Flore Vandenhoucke - was het aan de jeugd van Wit-Wit om te schitteren. Met een delegatie van 9 spelers trokken ze naar het verre Stekene voor het Provinciaal Kampioenschap. Ze keerden met maar liefst 8 medailles terug. Van efficiĆ«ntie gesproken! Vooral Wannes en Emiel waren de grote uitblinkers...

Minibad en U11
Emiel maakte vooraf zeker kans op een medaille bij de allerkleinsten, maar op het moment zelf moet je het ook waarmaken. En dat deed Emiel. Hij veroverde de titel in het Minibad. Meer zelfs. Hij deed er nog een medaille bovenop door samen met Thijs Van Bockxlaer ook het jongens dubbel U11 (een reeksje hoger) te winnen.

U13
Bij de U13 lukte Wannes (net als twee jaar geleden bij de U11) de perfecte tripel. Na een hoogstaande en boeiende finale veroverde hij de titel in het enkelspel. In het jongens dubbel (met Jarne Maes) en gemengd dubbel (met Jade Braeckman) maakt hij zijn favorietenrol waar en won twee keer goud. Drie medailles in totaal!! Proficiaat!! Corneel had het iets moeilijker en verloor in zijn poule de beslissende match voor de halve finale in drie sets. Toch goed gespeeld.

Bij de meisjes trok Lena naar het PK om ervaring op te doen maar ze keerde fier met een medaille terug! In het meisjes dubbel won ze zilver. Maar ook in het enkespel en het gemengd dubbel liet ze aardige dingen zien en won ze enkele wedstrijdjes. Knap Lena!

U15
Bij de U15 was Wit-Wit met drie spelers vertegenwoordigd : Damas, Oscar en Brent. Oscar had een loodzware poule en moest drie keer nipt z'n meerdere erkennen. Brent speelde heel sterk, maar had de latere winnaar Jente D'Haese in z'n poule. De ander wedstrijden won hij wel. Damas stootte zonder problemen door naar de halve finale en moest ook daar tegen Jente. Hij maakte het de latere winnaar knap lastig en dwong in de eerste set zelfs verlengingen af. In de tweede set was Jente dan toch iets te sterk. Maar een mooie prestatie van onze drie spelers!

U17
De de U17 deden de grote broers Huyghe mee. In het enkespel haalde Kobe de kwartfinale en Sebbe de halve finale. Daarin was de uiteindelijke winnaar net iets te sterk voor Sebbe. In het dubbelspel stonden de broertjes tegenover elkaar. Sebbe kon net als twee jaar geleden bij de U13 z'n titel met Noa Swinnen verlengen tegen Kobe die speelde met z'n vaste partner Wannes Soenen. Allebei goud dat gaat niet als je tegenover elkaar staat, dus was het goud voor de ene (Sebbe) en zilver voor de ander (Kobe).

In totaal tikt Wit-Wit hiermee af op 8 medailles! Indrukwekkend ;-)Geen opmerkingen: