10 mei 2006

IBF keurt nieuw scoringssysteem goed.

De IBF (International Badminton Federation) heeft unaniem het nieuwe scoringssysteem goedgekeurd dat al een tijdje werd getest... Dit wordt nu op alle internationale ontmoetingen toegepast.
In het nieuwe systeem wordt gespeeld naar twee winnende sets van 21 punten. Het is een rally-pointsysteem waarbij je niet meer de service moet hebben om te scoren. Elke rally die je wint, levert een punt op, ook op de service van de tegenstander. Het verschil moet twee punten bedragen met een maximum van 30 punten. In de dubbels wisselt de opslag ook van ploeg na elke verloren rally.
Wanneer het systeem ook door de BBF (belgische bond) en de VBL (vlaamse bond) zal toegepast worden is nog niet bekend. We houden je op de hoogte...
Het nieuwe systeem zou de badmintonsport spannender moeten maken, maar is er vooral gekomen onder druk van de media, TV etc... In het huidige systeem kunnen wedstrijden erg onvoorspelbaar zijn en lang duren, terwijl met de nieuwe puntentelling de duur van een wedstrijd veel beter in te schatten is. (Lees : de uitzendschema's van de wedstrijden zijn makkelijker op te stellen.) Wedstrijden zullen ook veel korter worden en minder op fysiek beslist worden. Hierdoor zonder er veel minder blessures zijn, zegt de IBF. (Tja, als je niet speelt heb je zeker geen blessures...)
In de club experimenteerden enkele spelers reeds met het systeem... Het is alvast een hele aanpassing! Op geen enkel moment kan je je een foutje permitteren en "terug komen" is bijzonder moeilijk.
Laat alvast in de "comments" weten wat jij er van vindt...

1 opmerking:

Anoniem zei

Het komt dan al misschien ten goede voor de media enzo, maar persoonlijk hoop ik dat dit puntensysteem niet goedgekeurd wordt door de VBL.