20 oktober 2006

Ook jeugd speelt competitie !

Voor het eerst speelt ook de jeugd van Wit-Wit in een heuse competitie. De PBO nam het initiatief om dergelijke competitie in te richten en Wit-Wit sprong onmiddellijk mee op de kar. Dit jaar treden we aan met een meisjesploeg -13 en jongensploegen -11, -13 en -15. Anders dan in de gewone competitie bestaat een ploegje uit drie spelers. Er worden dan ook zes wedstrijden gespeeld : 3 enkels en 3 dubbel. Hierbij een verslagje van "papa Bart" bij de allereerste competitiewedstrijd van onze jongens -13!

Hallo iedereen,

Zoals beloofd kort enkele cijfers van de competitiewedstrijd van de min 13 tegen Lokerse. Onze witwitters begonnen vol vertrouwen aan een nieuwe periode uit hun actieve badmintonloopbaan. Het was immers voor iedereen de eerste keer dat er een echte competitiematch op het programma stond. Aaron van den Abeele (lees Niels Garijn), Kjell Clepkens en Maarten Vanhaverbeke waren de mannen die onze club zouden verdedigen.
Vol moed werden de eerste afspraken gemaakt. De eerste wedstrijden werden door Aaron in het enkel en Maarten en Kjell in het dubbel gespeeld. Aaron trok in de eerste set het laken met 14-21 en in de tweede set met 6-21 naar zich toe. Met sprekend gemak 0-1 voor. Op hetzelfde moment speelden Maarten en Kjell een echte thriller. 20-22 en 22-24. Slecht voor hartpatienten maar wel 0-2 voor witwit. Kjell won op zijn beurt vrij gemakkelijk het tweede enkelspel met 15-21 en 13-21. Voel je het komen?? Jaja 0-3. Op hetzelfde tijdstip werd er nog een dubbelthriller gespeeld: Aaroon en Maarten verloren hun eerste set met 21-18, maar wonnen vervolgens set 2 en 3 met 18-21 en spannend, spannend 20-22. Maar... inderdaad 0-4. Het laatste enkelspel werd de eerste en enigste verliespartij van de voormiddag. Maarten vocht voor wat hij waard was, heel wat, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de speler van Lokerse : 21-6 en 21-7. Toch goed gevochten Maarten. Kjell en Aaron zetten de kroon op het werk met een 5 de winstmatch, ondanks zwaar concentratieverlies in de tweede set. 7-21,21-15 en 13-21.

Einduitslag : 1-5 ! Positief voor een zondag van de verkiezingen.

Bijgevoegd enkele sfeerbeelden van voor, tijdens en na de wedstrijd.

Groetjes,

Bart


De "mannen" van Wit-Wit voor de wedstrijd...


en na de wedstrijd! Ze zijn al goe bezig ! ;-) Echte Wit-Wit-ers!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goed gedaan joris, dit is je beloning voor al die jaren dat je training geeft.

Anoniem zei

Ook Bart FCB bedankt voor je inzet

Heylie zei

Je kan zien dat de goede trainingen van Joris en "ons goed voorbeeld" de jeugd van Wit-Wit ertoe aanzet om op de zelfde weg - die wij jaren geleden ingeslaan zijn en aanhouden - te volgen. We gaan nog van hen horen op tornooien, competitiewedstrijden en zeker op bestuursvergaderingen. Maar misschien zal Joris daar zeggen dat ze (wij dus ook) niet goed bezig zijn.