16 januari 2007

Wit-Wit 1 verrast bij debuut!

Voor het eerst mocht "wedstrijdleider" Erwin het vakje "Liga" aankruisen bij een wedstrijd van Wit-Wit. Voor de allereerste wedstrijd in (derde) Liga had WW1 als tegenstander een ploegje uit Brugge. Het zag er aanvankelijk niet zo naar uit, maar uiteindelijk kon kapitein Heylie toch zijn basisploeg opstellen : Arno, Ben, Duch, Dje en Heylie (foto). Enkel Thibaut ontbrak. Zowel Duch (terug uit blessure) als Dje (ziekjes) kozen er immers voor om toch te spelen. Heylie besliste om Arno en Ben aan elkaar te koppelen voor de dubbels en dat was een gouden zet. Beide heren zetten meteen de toon en wonnen de eerste dubbel. Ondertussen leken Dje en Heylie op weg om dezelfde krachttoer uit te halen in de vierde dubbel. Ondanks een 19 - 11 voorsprong in de derde set ging die wedstrijd alsnog verloren met 22 - 24!!! Eenzelfde scenario in de dubbels twee en drie. Arno en Ben wonnen vrij vlot en Dje en Grego verloren weer in een spannende derde set (24 - 26). Toch kon niemand zich van de indruk ontdoen dat beide heren, mits dezelfde (positieve) ingesteldheid als vorig jaar, deze wedstrijden zouden gewonnen hebben... Het stond nu 2 - 2 daar waar het zeker 3- 1 of zelfs 4 - 0 had kunnen en moeten staan! Het beloofde nog spannend te worden. Zeker toen Arno zijn enkelwedstrijd verloor en Duch in de derde set op achterstand stond tegen een (sterke) C1. Het was duidelijk dat Duch nog snelheid en wedstrijdritme ontbrak, maar op karakter haalde hij toch de achterstand op en won de derde set met 21 - 19. Dje en Ben konden nog voor de overwinning zorgen! En wat niemand verwachtte gebeurde. Hoewel Dje nogal bleekjes op het plein stond won hij zijn wedstrijd. Nadien bleken de geleverde inspanningen hun tol te eisen want Dje moest snel naar buiten om zijn maaginhoud te ledigen (foto ;-) Een overwinning op karakter noemt zoiets! Ben zette tenslotte de kroon op het werk en besloot zijn knappe prestatie (drie overwinningen!) met winst tegen een B1. Eindstand 5 - 3 en de eerste overwinning in Liga! De broodjes (foto) bij de traditionele drink nadien waren meer dan verdiend!
Als uitsmijter nog deze van foto van Dje en Heylie in actie, waarbij Dje zijn bekende "ik-pak-uw-smash-wel-eventjes-achter-mijn-rug"-slag demonstreert ;-)