27 april 2007

Koere... koere... koeremont...

zie gij nie da RONSE komt !!!

YES !!! YES !!! YES !!!

Wit-Wit 1 versloeg in eigen huis Serv Oostende met 7 - 1 en kroont zich zo tot kampioen in derde Liga A. Als nieuwkomer in deze reeks een prestatie om U tegen te zeggen. Volgend seizoen mag Wit-Wit 1 aan de slag in de op één na hoogste mannenreeks. Wat daarna volgde was uiteraard een passend feestje... (Waarover later meer.)

Verslagje van de wedstrijd...

Voor deze beslissende wedstrijd kon kapitein Heylie een beroep doen op zijn voltallige ploeg (Duch, Ben, Dje, Arno en hijzelf) aangevuld met "reserve" Erwin. Duch en Ben mochten de strijd starten tegen het eerste dubbelkoppel van Oostende. Een heel sterk duo! Die wedstrijd ging dan ook verloren. Arno en Heylie (foto) wonnen ondertussen wel den derden dubbel in twee sets . Stand 1 - 1. Terwijl Arno en Dje nu aan de slag mochten tegen het sterke duo van Oostende, kon Duch al zijn enkelwedstrijd spelen. Hij won deze vrij vlot in twee sets. Ondertussen hadden Arno en Dje kansloos set één verloren en keken ze ook in set twee tegen een achterstand aan. Beide heren hadden duidelijk al betere wedstrijden gespeeld... Arno stak op dat moment echter een tandje bij en Dje wist zijn karretje aan te haken. Zo konden ze een derde set uit de brand te slepen die ze wel overtuigend wisten te winnen. Het was het eerste dubbelverlies dit seizoen voor het duo van Oostende! Hiermee stond het 3 - 1 en zag het er plots heel goed uit! Zeker toen ook Ben vlot zijn enkelwedstrijd wist te winnen en de stand op 4- 1 bracht! Winst in de laatste dubbel zou dus al zekerheid verschaffen over deze ontmoeting en de titel! Het waren Dje (foto) en Heylie die hiervoor konden zorgen. Maar zo gemakkelijk ging het echter niet. Want na winst in set één ging set twee verloren. Het moet gezegd dat ook hier het spelpeil van Wit-Wit niet echt denderend was. Stress? Aanvankelijk leek het in set drie wel goed te gaan maar op het eind kwam Oostende sterk terug. Ze sleepten zelfs een matchpunt uit de brand. Maar zoals al enkele keren dit seizoen, stond het geluk aan de zijde van Wit-Wit en werd het matchpunt weggewerkt. Dje slaagde er daarna zelfs in om in vier rally's het punt drie keer via de netband te beslissen. Op 22 - 21 ging de pluim dan buiten waarmee de wedstrijd beslist was en Wit-Wit 1 zich tot kampioen kroonde in derde Liga A!!! Hierna mocht Arno aan de slag voor zijn enkelwedstrijd. Het werd een heuse marathonmatch die Arno na een spannende derde set uiteindelijk toch wist te winnen. In de schaduw hiervan mocht Erwin nog de vierde enkel spelen in de plaats van Jeremie. Ook hij leed wat aan de "ziekte van de dag" en wist zonder echt sterk te spelen toch te winnen. Einduitslag 7 - 1 en de titel overtuigend naar Wit-Wit 1. De papieren van deze wedstrijd moesten dan ook passend opgestuurd worden... ;-) (foto)


Wat onthouden we van deze wedstrijd :
  • De "roze kouskes" hadden zich wonderlijk vermenigvuldigd.
  • Niet (zo) goed spelen en toch de punten pakken : alleen zo word je kampioen!
  • Merci aan alle supporters!
  • Er werd nadien grondig gedouched... Eerst een keer met schuimwijn, daarna met gewoon water ;-) (foto)
  • Ook "den drink" achteraf was in orde... (Later meer...)


Wat onthouden we van dit seizoen

  • Niemand speelde alle wedstrijden maar iedereen heeft zijn steentje (zeg maar steen) bijgedragen tot deze titel. De terugkeer van Ben was een voltreffer, Arno ontpopte zich dit seizoen tot de "sterke man", Dje speelde zowel in de mix als de heren een fantastisch seizoen, Duch stond er in zijn wedstrijden wanneer hij dat beloofd had, kapitein Heylie hield strak de koordjes in handen en dubbelde sterk en de invallers Thibaut en Erwin droegen, (wanneer dit nodig was) hun bescheiden deeltje bij.
  • Om kampioen te spelen moet alles een gans seizoen meezitten en dat was dit jaar duidelijk het geval. In maar liefst 7 van de 10 gewonnen wedstrijden haalde Wit-Wit het met het kleinst mogelijke verschil : 5 - 3. In haast al deze ontmoetingen heeft Wit-Wit 1 in een aantal wedstrijden matchpunten moeten redden. Het kon dus ook anders gelopen zijn! Dit neemt niet weg dat deze titel meer dan verdiend is!!!
  • Quote van de ere-kapitein : De titel werd "gewonnen" tegen Damme en werd "niet verloren" tegen DZ
  • "There's only un capitano, un capitanooo..." (en da's Heylie!!!)

2 opmerkingen:

Heylie zei

De kampioenenvieringen bij Wit Wit zijn bi-wijs, maar dodelijk de volgende dag...

Anoniem zei

Feestjes? Welk feestje?
Ik herinner me niets meer...