30 december 2007

Competitie : terugblik op heenronde

Eind december hebben alle competitieploegen er de heenronde opzitten. Tijd om halverwege de competitie even een balans op te maken. (Klik op de ploeg voor de stand.)

Wit-Wit Gemengd 1
Voor deze ploeg, die na de titel van vorig jaar nu in derde Liga aantreedt, zit de competitie er al helemaal op. Na een spannend einde wisten ze met één puntje verschil twee ploegen achter zich te houden. Genoeg om het behoud in Liga te verzekeren! Missie geslaagd dus!

Wit-Wit Gemengd 2
Deze "nieuwe" mix-ploeg begon met titelambities in derde provinciale. Kampioen spelen blijkt echter niet zo eenvoudig in een reeks met nog enkele heel sterke tegenstanders. De ploeg haalde 13 op 14 maar is nog lang niet zeker van de titel. Ook Beveren staat mee op kop met evenveel punten. Beide ploegen kunnen zich dus geen puntenverlies veroorloven... Het duel in de terugronde wordt alleszins erg belangrijk...

Wit-Wit Heren 1
"Den ieste ploeg" speelt na de verrassende titel van vorig jaar nu in tweede Liga. De herencompetitie start echter pas na nieuwjaar. Het behoud is het belangrijkste streefdoel!

Wit-Wit Heren 2
De tweede ploeg staat er momenteel niet echt rooskleurig voor in eerste provinviale. Met 3 op 12 staan ze voorlopig (gedeeld) laatste in de tussenstand. Er zal een heel sterke terugronde nodig zijn om de degradatie naar tweede te vermijden. De vraag is ook in hoeverre deze ploeg daar ook niet beter op z'n plaats zit. Hoewel... Alles is nog niet verloren!

Wit-Wit Heren 3
Deze ploeg leek in derde provinciale B lange tijd mee te draaien voor de titel, maar moest in de laatste wedstrijden de rol wat lossen. Ze staan nu op een derde plaats met drie punten achterstand op leider Recrean. In een reeks waar heel wat ploegen aan elkaar gewaagd zijn, is echter nog heel wat mogelijk. Nadeel is uiteraard wel dat Wit-Wit 3 z'n lot niet meer in eigen handen heeft.

Wit-Wit Heren 4
Deze ploeg doet het ook niet slecht in vierde provinciale B en staat eveneens derde. Zij hebben twee punten achterstand op de leider (Evergem) en één op de tweede. Ook hier is alles dus nog mogelijk. Al lijkt Evergem net iets te sterk... Wordt vervolgd...

Wit-Wit Dames 1
De grootste verrassing komt misschien wel van de dames van Wit-Wit 1. Onder impuls van een beresterke Flore staan ze op een verrassende tweede plaats in eerste provinciale met één puntje achterstand op Drive. Hoewel Drive net iets te sterk lijkt kan een titel nog altijd... Ook een damesploeg in Liga zou pas echt een stunt zijn!

Wit-Wit Dames 2
Hoewel onze dames van de tweede ploeg laatste staan in tweede provinciale, doet dit er eigenlijk niet veel toe. Er werden al heel wat knappe wedstrijden gespeeld en heel wat speelsters kregen dit seizoen ook de eerste speelkansen!

Geen opmerkingen: