13 januari 2008

Flore wint Sportgala bij Jeugd !

Uitstekend seizoen van Flore wordt bekroond !
Schitterend nieuws gisterenavond op het (vernieuwde) Sportgala 2008 van de stad Ronse. Flore sleepte er één van de twee prijzen in de wacht en werd er uitgeroepen als laureaat in de categorie "Jeugd". Daarmee worden de nationale en internationale prestaties van Flore ook buiten de badmintonkringen erkend en dit doet altijd deugd. (Foto : Fons VDV)

UPDATE : Lees het artikel op "Ronse Blogt" (Het Nieuwsblad).
En hier vind je het artikel op de blog van Stef Vancaeneghem.

Flore wordt gelauwerd als jeugdlaureate...

"Ronse Koerst" wint sportverdienste 2008!
In de "open categorie" kon Wit-Wit zich (ondanks twee titels en twee promoties naar Liga) niet bij de laatste drie genomineerden plaatsen. De trofee van sportverdienste ging hierbij heel terecht naar "Ronse Koerst", de vzw die deze zomer het BK wielrennen in Ronse organiseerde. Daarmee bekroonde de jury de organisatie en vele vrijwilligers die Ronse het voorbije jaar ongetwijfeld het meest op de sportieve kaart wisten te plaatsen.

Sportgala op nieuwe wegen...
De show zelf werd dit jaar voor het eerst onder de naam "Sportgala" georganiseerd en moest het vroegere (wat voorbij gestreefde) "Sportreferendum" vervangen. Geen ellenlange reeks prijzen meer maar slechts twee trofeeën voor "sportverdienste" (jeugd en algemeen) waarbij ook andere elementen dan palmares meetelden. Het duidelijkste bewijs was dus de algemene overwinning van dit jaar die uitging naar een organisatie en geen sporter! Hoewel de show wat te lang duurde werd de toon toch gezet voor een nieuwe soort sporthuldiging. Er zaten enkele geslaagde elementen in die voor herhaling vatbaar zijn. Zeker de huldiging van de vrijwilligers was een sterk moment. Nu nog wat durven knippen, plakken en schrappen tot het een gebalde show wordt en de trofee van "sportlaureaat van de stad Ronse" krijgt eindelijk de glans die ze (al lang) verdient!

De volledige uitslag van het Sportgala en de leuke teksten van de ronsische sportliedjes die er gebracht werden, kan je binnenkort trouwens terug vinden op de blog van de sportraad.
Tot slot nog enkele foto's...

Ook Joris is terug te vinden in het rijtje vrijwilligers.


Een gesmaakt optreden van de "Crazy Dunkers"...


met burgemeester en schepen in een bijrolletje ;-)

Geen opmerkingen: