29 januari 2008

Zwijndrecht 1H ~ Wit-Wit 1H

Terwijl in het veldrijden de belangrijkste wedstrijd van het jaar gereden werd en de wielerliefhebbende Vlaming voor de buis zat, zaten wij in de wagen op weg naar Zwijndrecht te luisteren naar de koers. Onze derde wedstrijd begon immers om 16.00 uur.

Nadat de gerechtsdeurwaarder (lees: wedstrijdleider) de netjes op juiste hoogte gespannen had, onze “geldige” lidkaarten opgevraagd had - nog nooit meegemaakt – konden de wedstrijden van start gaan.

Ben en Duch konden als eerste koppel de spannende driesetter niet binnenhalen. Beiden speelden ze technisch sterk, maar de tegenstand had dat ietsje meer geluk op het einde. Arno en Heylie gaven als derde dubbel partij. In de eerste set was Heylie niet goed wakker, in de tweede speelden ze beiden sterk, zodat Arno in de derde de steken liet vallen. Resultaat van al dit geweld op het veld: 2-0 achterstand.
Arno werd vervolgens gekoppeld aan Djé. De kapitein die gehoopt had om minstens 2 dubbels te winnen, keek spannend toe hoe ook deze wedstrijd werd verloren tegen een sterk duo van Zwijndrecht. Djé en Heylie stonden gebrand om de laatste dubbel positief af te sluiten. Maar onze foutenlast was zo hoog dat een overwinning veraf was. Met een tussenstand van 4-0 naar de enkelwedstrijden… (geen uitleg).
Duch die zich goed voelde mocht terug naar de laatste enkel, zodat Djé onverwacht als enkelspeler kwam aantreden. Hij verloor echter kansloos tegen een sterke B1 speler. Arno, als tweede man won eenvoudig van zijn tegenstander. (Waarom in de enkel wel Arno en niet in de dubbels?). Ben speelde een technisch heel sterke eerste set en gaf een 11-17 voorsprong uit handen. In de tweede set was het echter aanklampen om vervolgens eenvoudig te verliezen. Duch deed wat van hem verwacht werd en kon eenvoudig winnen tegen een B2-speler.

Wit-Wit dus terug met de voetjes op de grond, wetende dat het een haalbare (voor gelijkspel) wedstrijd was, hoewel het resultaat anders doet vermoeden.

Dat “den Iesten ploeg” goed is in den “Aprés”, dat weten ze in Zwijndrecht nu ook. Een wijze raad: laat nooit een vol flesje bier in de kleedkamer als je gaat douchen. De lekkere broodjes achteraf waren welgekomen, alsook de koffiekoeken met bloemsuiker…