19 februari 2008

Wiet-Wiet en de B-ploeg van Lokeren

Lokerse zakte gisteren met een B-ploeg af naar Ronse en dat gaf een mooie opportuniteit voor Wit-Wit. Na het puntenverlies van leider Zwijndrecht tegen Damme, kon hier immers een mooie zaak gedaan worden voor behoud en terug in het spoor kruipen van de leider.

Kapitein Heylie had zijn dubbelkoppels dusdanig opgesteld dat er telkens maar 1 dubbel kon gespeeld worden. Het inzicht van onze wedstrijdleider kwam hier goed tot zijn recht om de wedstrijden op elkaar te laten volgen, afwisselend met een enkel.
Duch en Ben (foto) mochten de spits afbijten in het dubbel, terwijl – een ietwat zieke – Arno aan zijn enkel begon. In een thriller van formaat werd de dubbel verloren tegen een sterk duo van Lokeren. Arno had van zijn kant geen probleem en kon met twee keer 21-11 winnend afsluiten.
De tweede wedstrijd was voor Djé en Arno (foto). Beide heren speelden voortreffelijk en de eerste dubbel van de avond werd eenvoudig gewonnen. Ondertussen waren Ben en Duch aan hun enkelwedstrijd begonnen. Duch kon de eerste set binnenhalen met verlengingen, een set waarin hij steeds op achterstand stond. De tweede set liet hij begaan wat op een povere 7-21 uitslag neerkwam om in de derde en beslissende set nipt te verliezen. Beiden toonden zich na de match nog van hun sportiefste kant, wat leidde tot wat geanimeerde woordenwisselingen ;-). Ben van zijn kant speelde een technisch sterke enkel. Hij kwam daarbij nooit in de problemen en kon in 2 sets winnen.
Met nog 2 dubbels en 1 enkel te gaan stond het 3-2 in het voordeel van Wit-Wit. Lokeren had in de vorige wedstrijden reeds aangetoond dat het in de dubbels sterk uit de hoek kan komen, dus was de buit nog niet binnen. Arno en Heylie mochten als derde koppel aantreden. Na een gelijkopgaand begin konden ze enkele punten uitlopen om de set binnen te halen. De tweede set was een gelijkaardig scenario en het eerste punt was binnen.
Ondertussen had Djé zijn enkelwedstrijd gewonnen van Chris Vandecasteele (“Kasteel” voor Lokerse). Djé had eindelijk nog eens “het” gevoel in de shuttle terwijl de oorzaak van verlies, van en volgens “Kasteel”, aan de gelijknamige bruine biertjes lag. Nadien haalden Duch en Heylie (foto) de laatste dubbel nog binnen in een driesetter. Maar waarom toch een driesetter, jongens? Wit-Wit haalt hiermee de overwinning en de punten binnen om mee op de tweede plaats te blijven. Het was een lange, maar gezellige badmintonavond, met meerdere racketwissels in beide kampen door kapotte snaren. Kasteel, die beloofd had geen bruintjes meer te drinken, kon in de Joly niet weerstaan aan de drang. De avond werd in de Joly smakelijk afgesloten.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat mannen! Al denk ik dat Lokeren in de terugwedstrijd wel zal gebrand zijn op een revanchke ;-)

@ Heylie : Ge krijgt de smaak van verslagskes schrijven te pakken zeker? ;-) Goed zo!

Anoniem zei

@ de overwinnaar: Ja ik begin dat graag te doen, als ze nog op iets trekken dat laat ik aan jullie over he. In elk geval denk ik niet dat het woord "ik" er één keer in voorkomt.

Anoniem zei

Ik wou dat ik ook zoveel tijd had!!!!!

Anoniem zei

@ Heylie : Den Opper schrijft ene zin en er komt twee keer "ik" in voor! Nog een beetje en hij mag zijne transfer aanvragen...

Unknown zei

Hey mannen,

een revanchke komt er zeker aan...

grrrrr... (dan moet ik wel e kiloken of 12 lichter staan)

Wij hebben ons alleszins goe geamuseerd!

Tof ploegske! Da's den eerste keer da we 2 consumpties gekregen hebben van den tegenstander! Da maken we zeker goe in de terugronde :):)

Greetz en tot in den draai

Kasteel

Anoniem zei

Op de site van Lokerse (meer bepaald het forum) staat nog een leuke beschouwing bij de wedstrijd en het vervolg van de competitie. (Enkel voor als ge ne keer veel tijd hebt hé Duch...)