15 februari 2008

Wit-Wit 2 grijpt laatste strohalm

Valentijn eist z'n tol...
Cupido heeft gisteren toegeslagen tijdens de competitie. Normaal speelden zowel de heren van Wit-Wit 2 als de dames van Wit-Wit 1 competitie. De dames van de tegenstander haakten (omwille van de liefde?) echter af zodat Dames 1 niet aan de slag moest. Maar ook de ploeg van WW2 had te lijden onder Valentijn (nietwaar Heylie?). Bovendien was Duch onbeschikbaar en waren Dimi en Erwin licht gekwetst. Gelukkig kon Arno wel inspringen en stond ook de tegenstander Drive 2 niet op z'n sterkst. Zo werd het nog een spannende ontmoeting die verrassend met 5 - 3 werd gewonnen door WW2. Hiermee grijpt WW2 de laatste kans op behoud, al is de weg nog lang...

Taktiek en geluk
Dat Wit-Wit niet de enige ploeg is die het tactisch speelt bleek uit de ploegopstellingen. Drive had geopteerd voor vaste duo's en had duidelijk z'n sterkste koppel op plaats 3 en 4 gezet. (Mikten ze op 2 - 2 na de dubbels?) Omdat ook Arno en Erwin een vast koppel vormden diende er echter toch gewisseld te worden. Een gelukje voor Wit-Wit en een niet onbelangrijk detail!
Arno en Erwin hadden geen probleem met het eerste duo van Drive terwijl Joris en Moerie al even snel het terrein verlieten, maar wel met een nederlaag. Door de verplichte wissel mochten Arno en Erwin nu aan de slag tegen het sterke koppel van Drive en kregen Venterke en Moerie een haalbare kaart voorgeschoven. Arno en Erwin wonnen (na een dipje in set twee). Maar het waren Venterke en Moerie die na een heel spannende driesetter een gouden punt wisten binnen te halen. Tussenstand 3 - 1!
Arno zorgde (zoals verwacht) al vrij snel voor de 4 - 1. Eén punt was al binnen maar WW2 wou meer. Venterke verloor echter na een verdienstelijke match en Dimi wist net geen derde set uit de brand te slepen. Alle druk lag bij "kapitein" Erwin (foto) in de vierde enkel. Gelukkig kreeg hij "nen smasher" voorgeschoteld en kon hij z'n geliefde defensieve spel spelen. Enkel op het eind van de tweede set, toen hij het zelf wou afmaken met enkele aanvallen, dreigde het nog verkeerd af te lopen. (Hij zou na 20 jaar toch beter moeten weten, nietwaar?!) Met 21 - 19 haalde hij uiteindelijk toch de set, match en ontmoeting binnen.

Eindstand : een onverwachte 5 - 3. Hiermee hijst WW2 zich weer in het spoor van de ploegen voor zich. Het wordt alleszins nog een heel spannende strijd voor het behoud, waarbij de vier laatste ploegen momenteel evenveel punten hebben!

Geen opmerkingen: