27 april 2008

Wit-Wit doet het met een volleybal

Nu het competitieseizoen er voor iedereen op zit, kijkt Wit-Wit al eens over het muurtje naar andere sporten... En dat Wit-Wit ook daarin z'n mannetje staat kon u reeds lezen in de vorige post. Zaterdag nam een delegatie van WW1 en WW2 deel aan een recratief volleybal-tornooi in Kluisbergen. De ploeg (foto) bestond uit Heylie, Arno, Erwin, Dim, Venterke en Sophie. Een kort verslagje van een leuke dag.


Wit-Wit was ingedeeld in een poule van 5. Dit betekende minstens 4 wedstrijden spelen. In de eerste set van de eerste wedstrijd zag het ploegje van Wit-Wit alle hoeken van het (grote) terrein. Na de eerste set werden de pionnen wat verschoven en het hielp. Wit-Wit had de ideale opstelling gevonden. Iedereen kwam het volleyballen ook wat meer gewoon en de tweede set werd gewonnen. Ook in de derde set werd aan het langste eind getrokken! Wit-Wit was gelanceerd...

De tweede wedstrijd was de leukste. In een heel spannende wedstrijd met mooie rally's, smashes, bloks etc. werd weliswaar twee keer heel nipt verloren, maar het was een heel fijne match! Jammer dat de tegenstander op sommige momenten nogal de man (lees : de vrouw) speelde. Maar uiteindelijk was dat hun goed recht. Niet getreurd, in de derde wedstrijd ging Wit-Wit op hetzelfde elan door en die wedstrijd werd wel in drie sets gewonnen.

En plots deed Wit-Wit mee voor een plaats in de finale. In de laatste wedstrijd stond Wit-Wit immers tegen de ongeslagen leider. Bij winst won Wit-Wit echter de poule wegens het onderlinge duel... Zover kwam het echter niet! De tegenstanders waren duidelijk niet echt wat je noemt "recreanten" en Wit-Wit zag al snel het hopeloze van de zaak in. Bovendien werd met een snoeiharde bal gespeeld en weinigen van Wit-Wit hadden er nog zin in. De armen zagen allemaal bloedrood... Geen eerste plaats in de poule dus, maar wel de vierde! (Ja , in een poule gebeuren soms rare dingen...)

Voor de laatste wedstrijd (tegen de vierde van de ander poule) werd Wit-Wit nog "versterkt" door den Duch. Wit-Wit won ook deze wedstrijd na een dipje in de tweede set. Kortom : Wit-Wit won 3 van de 5 wedstrijden en mocht dus tevreden zijn!

Dat Wit-Wit talent had was ook de andere ploegen opgevallen. Ze kwamen spontaan bij ons hengelen naar invallers voor hun ploegje (foto Heylie) of we mochten aan de slag als "arbiter" (foto Erwin).


Al bij al een geslaagd dagje en een fijne organisatie. We onthouden :

  • het fijne ploegje dat Wit-Wit vormde
  • de lekkere broodjes
  • de erg schappelijke deelnameprijs
  • de 45-minuten-regel die het spelschema netjes in de hand hield en er voor zorgde dat het tornooi op een "deftig" uur gespeeld was
  • de voorziene kinderopvang

Tot volgend jaar...!?

1 opmerking:

Anoniem zei

Venterke, ze hebben jou nu ook al gefotoshopt. 't Is een virus !!