01 mei 2008

Eindelijk, het is zover...

Na het openingsfeest van gisteren was het vandaag tijd voor het echte werk!
Het was van bij onze aankomst duidelijk dat de zenuwen van ons Celien onder spanning stonden. Daarom hebben we besloten om een goeie opwarming te doen om de stress wat weg te werken en om de zaal te leren kennen. De eerste shuttles waren wat te overhaast maar naar mate de opwarming vorderde, kwamen de goeie slagen van ons Celien naar boven. En toen was het zover, stipt volgens het schema werd de naam van Celien en Arno (foto) afgeroepen.

Vol overtuiging stapte Celien naar de BAAN. Nog even opwarmen en kennis maken met de scheidsrechter en de wedstrijd kon beginnen. Het duo die tegenover onze Wit Witers stond was samengesteld uit twee special atleten. De eerste punten waren nog wat aarzelend maar naarmate de eerste set vorderde volgden de punten in het voordeel van ons duo snel na elkaar. Al snel was de eerste set binnen!!! De tweede set waarin zowel de opslag, forehand als backhand van Celien uitstekend liepen, volgde min of meer het scenario van set 1 en ging dan ook vrij makkelijk naar ons Wit Wit duo. Met andere woorden : de eeste wedstrijd van Celien op een officieel tornooi werd winnend afgesloten. De felicitaties van familie en supporters werden met de nodige trots door onze kampioene in ontvangst genomen. Het was tijd voor decompressie en de wedstrijd nog eens door te nemen bij een Cola Light! Tijdens de pauze kon Celien ook zien dat er ook op andere manieren dan door sport (in dit geval kunst) mensen als haar zich kunnen onderscheiden. Ook kennis maken met andere sporten is tijdens de pauzes mogelijk! Na al dat pauzeren besliste de coach dat het tijd was om nog eens goed op te warmen voor de volgende wedstrijd. Eens deze voorbij werden de Wit Witers weer op de BAAN verwacht voor de tweede en laatste wedstrijd van vandaag. Het bleek al snel dat de tegenstander gekomen was om te winnen en dat ons duo meer zou moeten lopen dan in de eerste wedstrijd. Het puntenverloop was vrij gelijk opgaand. De tegenstander speelde het echter in de eerste set wat beter uit en kon deze maar heel nipt binnenhalen met 21-20. Na wat raad van Arno tussen de twee sets was de verwachting heel hoog. Misschien net iets te hoog. De tegenstander die deze keer was samengesteld uit een valide en een special atleet speelde zoals eerder gezegd om te winnen en gebruikte daarbij wel heel veel een tactiek waarbij ons Celien door de valide persoon werd onder druk gezet. Arno van zijn kant volgde de richtlijnen en de gedachte van dit evenement waarbij men de special atleten zoveel mogelijk onder elkaar laat uitmaken wie hier de beste is, chapeau voor Arno. Terug was het puntenverloop gelijkopgaand maar op het einde buigde het net weer in de richting van de tegenstander die ook set twee met 21-20 binnenhaalde. Een duidelijk ontgoochelde Celien stapte van het veld maar nadat haar familie, Wit Witters en ook twee begeleidsters die aangekomen waren de nodige troostende woorden en knuffels hadden gebracht, was de wedstrijd al weer lang vergeten. Met deze wedstrijd zat dag 1 van de special olympics er op, met een overwinning en een nederlaag is dit zeker een geslaagde dag geweest.

Nu goed slapen en morgen weer in topvorm Celien!