14 oktober 2008

Jeugd Wit-Wit met 9 ploegen in competitie

Het vorig seizoen was voor Wit-Wit erg succesvol : de promotie van de eerste herenploeg naar de hoogste nationale reeks, de promotie van de eerste damesploeg naar derde nationale en het behoud van de gemengde ploeg in derde liga. De verwachtingen voor dit seizoen liggen dan ook vooral in behoud en bevestiging.

De uitbouw van de basis en opvolging voor de hoogste ploegen ligt echter bij de jeugdwerking van de club (foto). De visie van de club is de jeugdspelers van vandaag klaarstomen voor de opvolging van de drie topploegen van Badmintonclub Wit-Wit. Deze ploegen kunnen nog 5 jaar meedraaien maar daarna zal opvolging nodig zijn...

Met die gedachte starten dit seizoen 9 jeugdploegen in de jeugdcompetitie. Telkens 2 ploegen jongens -11, -13 en -15 en 1 jongensploeg -17. De sterkste jongens -17 startten dit seizoen zelfs in de 4de provinciale reeks bij de senioren. Dit met wisselend succes. Tevens starten er 2 meisjesploegen in de -11 en -13.

De uitslagen en kalenders van deze competitie kan je raadplegen in de rechterkolom van deze blog.

Het succes van Wit-Wit is reeds jaren de samenwerking met de provinciale selectie. Liefst 5 jeugdspelers trekken nog wekelijks eens extra naar een selectietraining. En twee toppers van de club volgen zelfs de nationale selectie tot zelfs de topsportschool.

De piramide van Badmintonclub Wit-Wit lijkt dus goed uitgebouwd, want zowel jong als oud, recreant als topsporter komt in ‘t Rosco aan zijn trekken...

UPDATE : Bekijk het artikel op Ronse Blogt

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wit-Wit jeugd start met 2 overwinningen en 2 nederlagen...
Het was dan ook 2x WW A tegen WW B

Anoniem zei

Ik zie op toernooi.nl dat die wedstrijd gespeeld is op zaterdag 30-12-1899... Straf !!! ;-)

Anoniem zei

Ja da was de bedovergrootvader van Venterke die meespeelde...

Anoniem zei

Dat is de jeugd van toen die speelde...