10 november 2008

BK jeugd : 2 x goud, 1 x zilver, 2 x "brons"


Flore Belgisch kampioen dubbel en mix!!!
Na de onverwacht snelle uitschakeling in het enkeltornooi zette Flore haar topsportstatuut even in de verf door Belgisch Kampioen te worden in de twee resterende (dubbel)disciplines. Samen met haar vaste partner Sachi Bhansali werd ze Belgisch Kampioen Dames Dubbel bij de meisjes -15 en aan de zijde van Nick Marcoen (foto) werd ze ook Belgisch Kampioen Dubbel Gemengd -15!!! (Alweer) 2 Belgische titels voor Flore! Proficiat !

Arno zilver in Heren Dubbel -19
Voor Arno waren het de laatste Belgische Kampioen-schappen voor de Jeugd. Arno wist zich met z'n maatje Valentijn Beckers (foto) probleem-loos te plaatsen voor de finale van het Heren Dubbel -19. In die finale waren ze net een maatje te klein voor het topduo Matijs Dierickx / Freek Golinski. Arno en Valentijn deden goed mee, maar winst zat er nooit echt in. Voordien was Arno samen met Jelske Snoeck al gesneuveld in de halve finale van het Gemengd Dubbel tegen (alweer) Freek Golinski en Sielke Barrez. Diezelfde Freek had hem in het enkelspel ook al uit de halve finales gehouden...

Voor Arno zitten hiermee de jeugdreeksen er op. Hij mag meer dan tevreden terugblikken. Het rijtje Belgische titels doorheen de jaren is indrukwekkend. (Arno, hoeveel waren het er precies?) Het was vandaag trouwens de eerste keer sinds 8 jaar dat Arno zonder een titel naar huis kwam...

Mathieu haalt "brons" in Heren Dubbel -13...
De prestaties van Arno en Flore mogen niet doen vergeten dat er nog een Wit-Wit-er actief was op het BK. Mathieu speelde een sterk tornooi en bereikte de kwartfinale in het enkelspel en de halve finale in het dubbelspel bij de jongens -13. Samen met z'n partner Daan Philips moest hij in deze halve finale de duimen leggen voor de topfavorieten (en latere winnaars) Maxime Arnalsteen en Lawrence De Pauw. Een "bronzen medaille" dus ;-) Proficiat Mathieu!

2 opmerkingen:

Victory zei

Proficiat Flore, Arno en Mathieu. Het was een mooi BK met hier en daar een uitschieter (zowel in positieve als negatieve zin). Jammer dat Arno niet kon eindigen met een titel maar we hebben de voorbije jaren al zoveel gekregen dat we niet mogen mopperen!

En ja, sorry, de foto's zijn niet van die kwaliteit als die van Fons VDV... ;-)

De Opper zei

Proficiat aan alle Wit-Wit spelers en ik denk dat er met Mathieu ook een Wiet-Wiet ster in de maak is.