07 februari 2009

IPJO : de strijd der jeugd...

Dit weekend staat in Ieper het jaarlijkse hoogtepunt van het jeugdbadminton op het programma : de IPJO (InterProvinciale JeugdOntmoeting). Hierbij leveren de vijf vlaamse provincies een verbeten maar sportieve strijd om de titel van "beste provincie". In de categorie├źn -11, -13, -15 en -17 strijden de beste spelers om de provinciale eer. Dit jaar werden drie spelers van Wit-Wit geselecteerd om de kleuren van de provincie Oost-Vlaanderen te verdedigen : Flore (-15), Mathieu (-13) en Florence (-11).

Deze morgen vertrokken ze met Joris en Erwin naar Ieper. Volgend jaar organiseert Wit-Wit immers dit treffen. Niet zomaar een vanzelfsprekende zaak. Met 200 spelers, 50 begeleiders en een dertigtal scheidsrechters is dit een evenement dat kan tellen. Bovendien moeten al deze mensen een slaapplaats krijgen (de IPJO duurt twee dagen), van eten en drank voorzien, dient vervoer ingelegd te worden etc... Een prospectie was dus aan te raden.

Ondertussen speelde Oost-Vlaanderen z'n eerste ontmoeting tegen Antwerpen en kon die winnend afsluiten. In de namiddag stond nog het treffen met Limburg op het programma. Morgen wachten de provincies West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant...

Geen opmerkingen: