02 februari 2009

KSK wint sportgala, WW1 genomineerd...

Zaterdag vond in de sporthal de tweede editie plaats van het Sportgala (de vernieuwde versie van het sportreferendum). Hierbij wordt de persoon of vereniging bekroond die het voorbije jaar Ronse het meest op de sportieve kaart wist te zetten. De winst ging hierbij naar KSK Ronse die vorig seizoen, na de degradatie uit tweede, meteen kampioen speelde in derde klasse en de deur naar tweede klasse weer openbeukte. De eerste helft van het seizoen draaiden ze hier trouwens mooi in mee.
Ook onze eerste herenploeg mag ook niet ontevreden terugblikken op dit evenement, want samen met Johan Hubeau (wereldkampioen tijdrijden bij de medici) behoorden ze tot de genomineerden (laatste drie). Grego werd als kapitein dan ook uitgenodigd om even het voorbije seizoen toe te lichten. Hij deed dat met verve en benadrukte nog eens het bijzonder feit dat Wit-Wit met uitsluitend Ronsenaars wist door te stoten naar Eerste Liga.

(Foto : Grego is diegene met het mooie roze truitje. ;-)

Er was ook een prijs voor de beste jongere van 2008. Die eer ging naar zwemmer Julien Terryn. Ook Celien (tweede op de Special Olympics) was door onze club genomineerd. Ze haalde het niet maar werd door de organisatoren wel "special" in de bloemetjes gezet (foto). Een mooi gebaar!


Wat het evenement zelf betrof vielen de verwachtingen een beetje tegen. Na de vele stappen vooruit vorig jaar werd nu wat ter plaatse getrappeld. De showgedeeltes waren best OK (al blijft het de opdracht om ook hier keuzes te maken en zaken te beperken). De uitreiking van de prijzen miste echter een climax en werd veel te lang uitgesmeerd over de hele avond. De deelnemende clubs werden (op de genomineerden na) daarbij te weinig (lees niet) vermeld en ook het moment van de "vrijwilligers van het jaar" viel een beetje in het water. Het "jaaroverzicht" was die naam niet waard. Kortom : het concept zit zeker snor, maar blijven schaven aan de formule lijkt de boodschap!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch schoon feestje

Anoniem zei

Vooral da feestje erna, he Enge

Anoniem zei

Het bier was ook goed maar weer te veel!!!!