19 maart 2009

(Te) zwaar verlies voor Wit-Wit 1

De Nekker H1 - WW H1 : 7 - 1
Wit-Wit mocht gisterenavond tegen De Nekker (Mechelen) de terugronde aanvatten. De ambitie was er om het eerste puntje binnen te halen... Of dit zou lukken was een andere zaak. Duch moest voor deze wedstrijd nog steeds geblesseerd afzeggen en Heylie had 's avonds nog een afspraak voor 't werk. Erwin mocht voor de gelegenheid dan ook opdraven als reserve. (Of was het omdat ze iemand zochten die 220 km wou rijden zonder bedrijfswagen? ;-) Na een tocht van anderhalf uur stonden Erwin, Djé en Arno in de zaal. Ben was er al. Tien minuutjes te laat kwam ook Heylie in kostuum nog de zaal binnen...

Dubbel door de neus geboord.
Om de een of ander reden (lucratief contract gemist?) was Heylie niet in z'n dagje. In z'n dubbel met Ben worstelde hij meer met zichzelf en de pluim dan met de tegenstander. Na heel wat frustratie ging die dubbel zwaar verloren. Ondertussen waren Arno en Djé tegen het eerste koppel van De Nekker beter bezig. Ze speelden enkele mooie rally's en deden goed mee. Ze maakten echter net iets te veel directe fouten om aanspraak te maken op de overwinning. Tussenstand 2 - 0. In de volgende dubbels leek de wedstrijd een beetje te kunnen kantelen. Arno en Ben sleepten een driesetter uit de brand. Ondertussen was Heylie, nu samen met Erwin, al wat bedaard en wist hij in de vierde dubbel ook een derde set uit de brand te slepen. Het kon plots nog alle kanten op, maar het bleek niet die van Wit-Wit te zijn. Arno en Ben verloren de derde set en bij Heylie en Erwin was het nog dramatischer. Op een 10-14 voorsprong serveerde Heylie een ace (dus 10-15) waarop de tegenstander het plots nodig vond om de geldigheid van Heylie z'n service in twijfel te trekken. Na heel wat discussie en frustratie werd het punt herspeeld. Erwin en (vooral) Heylie waren echter hun drive kwijt wat tot te veel frustratie leidde. De set en wedstrijd ging alsnog verloren met 22 -20. Het voelde aan als een niet-sportieve overwinning... Heylie was (hierdoor nog meer) zo gefrustreerd dat hij z'n kostuum weer aantrok en al vertrok. (Jammer!) Het was nu aan de rest van Wit-Wit om in de enkels wat recht te zetten.

Djé redt de eer
Gelegenheids-kapitein Erwin had het aangedurfd om Dje, na z'n mindere prestatie van vorige week, deze keer "maar" 2 wedstrijden te laten spelen. En het werkte. In de belangrijke derde enkel bewees een gemotiveerde Djé dat hij nog steeds een straffe enkelspeler is. Hij redde de eer na een heel knappe wedstrijd (en nam daarmee revanche voor de verloren dubbel van Heylie.) Naast Arno is Dje hiermee de enige die dit jaar al een enkelwedstrijd wist te winnen... Ben was ondertussen "opgeofferd" als eerste man en had zoals verwacht weinig in de pap te brokken. Arno speelde een heel mooie wedstrijd tegen "Viking" Wim maar moest in twee spannende sets de duimen leggen. Tot slot mocht Erwin nog aan de slag in de vierde enkel. Aan hem om te proberen de traditionele 6 - 2 cijfers op het bord te krijgen. Erwin bewees dat hij momenteel redelijk "goe bezig" is en een waardige vervanger was. De eerste set moest hij nog gewonnen geven maar in de tweede nam hij snel een grote voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. In de beslissende derde set ging hij goed mee tot aan de kantwissel. Vijf opeenvolgende punten / fouten zorgden echter voor een kloof die hij niet meer dicht kreeg. Eindstand 7 - 1. Knap weerwerk dus van Wit-Wit, maar het leverde (weer) niets op.

Den après was rustig. Samen met de mannen van De Nekker werden nog drie stokbroden naar binnen gespeeld, in de Overpoort (Gent) werd nog een pintje en een hamburger soldaat gemaakt en om 02u00 lag iedereen (al) in z'n bedje...