18 januari 2010

"Topper" die er geen was...

In tweede provinciale A stond gisterenavond op papier een heuse topper op het programma. Wit-Wit Heren 2, tweede in de stand met 1 punt achterstand, mocht het opnemen tegen leider Gentse. Thuis had Wit-Wit nog met 6 - 2 gewonnen. Bij winst in deze wedstrijd kwam WW H3 zelfs op kop! Kapitein Erwin zat echter met de handen in het (korte) haar want hij kreeg voor dit treffen geen ploegske bijeen. Een kort overzicht :
- Duch : in het buitenland voor de job
- Djé : niet beschikbaar
- Heylie : gekwetst
- Dimi : gekwetst
- Mathieu : daags voordien plots afgebeld
- Moerie : thuis bij hoogzwangere vrouw
- Christophe Dus. : op weekend
Vrijdag werd nog overwogen om de wedstrijd uit te stellen, maar kapitein Erwin besloot een mogelijke titel dan maar op te geven en toch aan te zetten. Hij moest er bijna gans z'n belkrediet doorjagen maar kon dan toch rekenen op Frédéric en Jochim. (Merci mannen!) Samen met "president" Venterke was dat vier man. Genoeg om richting Gent te trekken waar in een lekker drukke sporthal (vier competitiewedstrijden!) een gemotiveerd Genste partij gegegeven werd. Het werd nog spannender dan verwacht...

Genste H3 - Wit-Wit H2 : 6 - 2
Het was snel duidelijk dat Wit-Wit in de dubbels weinig in de pap te brokken had tegen de ervaren koppels van Gentse. Ondanks symphatiek weerwerk wonnen de koppels van Gentse alle dubbels op routine. Daarmee stond het al snel 4 - 0. Een 8 - 0 afstraffing leek er aan te komen, maar dat was zonder de enkels van Wit-Wit gerekend. Frederic en Erwin wonnen (vrij vlot) hun enkel en brachten Wit-Wit tot 4 - 2 terug. Gentse begon toch te zweten... Zeker toen bleek dat Venterke heel goed bezig was en een driesetter wist af te dwingen. Ook Jochim legde zijn tegenstander het vuur aan de schenen. Een drawke zou een heuse stunt zijn... Zover kwam het echter niet. Venterke verloor na een knappe wedstrijd de derde set en ook Jochim bleek na een degelijke partij (waarin hij zowaar zijn kalmte wist te bewaren!) net niet goed genoeg. Einduitslag : 6 - 2.

De ontmoeting werd traditioneel beklonken met een pintje in "Het Lammeke". Op dat vlak was Wit-Wit duidelijk sterker... Toen na een potje "zagen" van Erwin er echter geen broodje te rapen viel bij de dames van Genste (die 7 broden voorzien hadden voor 8 dames!) ging de ploeg nog een pittake eten. Een lekkere afsluiter van wat toch nog een leuke ontmoeting was.

Geen opmerkingen: