31 januari 2010

Winnaars sportverdienste 2010 Ronse

Op het jaarlijks Sportgala werd Johan Hubeau (wielrennen) gisteren uitgeroepen tot "Laureaat sportverdienste 2010". Hij werd hiermee bekroond tot meest verdienstelijke sporter van Ronse van het afgelopen jaar. Het was echter niet alleen een bekroning voor het voorbije jaar, maar voor een hele carrière fietsen op hoog niveau. Hanne Van Hessche (hoogspringen) kreeg de titel van "Jeugdlaureate sportverdienste 2010" dankzij enkele knappe prestaties.

Wit-Wit had dit jaar geen genomineerden ingeschreven. Achteraf gezien misschien wel een beetje ten onrechte. Flore had haar prestaties immers zeker naast die van de andere jeugd-kandidaten kunnen plaatsen, maar het reglement bepaalt nu eenmaal dat je de trofee maar één keer kan winnen (en ze won hem vorig jaar). Bij de senioren leek een beetje een uitschieter te ontbreken om kans te maken. Flore en Arno haalden wel enkele provinciale titels, de dames promoveerden naar tweede Liga, Mix 2 speelde dit jaar kampioen in tweede provinciale en ook heel wat jeugdploegen speelden kampioen. Ze werden wel allemaal gelauwerd op een huldiging voorafgaand aan het eigenlijke Sportgala, maar misschien volgend jaar toch maar weer meedingen naar de serieuze prijzen...


De bekendmaking van beide laureaten was het hoogtepunt van een geslaagd Sportgala. De organisatoren (sportdienst - sportraad) hadden duidelijk geluisterd naar de kritieken van voorgaande jaren en presenteerden een gebalde show. Hierbij werden de kandidaten en vrijwilligers mooi in de kijker geplaatst, waren er enkele mooie (korte!) demonstraties, werd de spanning mooi opgebouwd en de timing gerespecteerd! Voortdoen zo!

Geen opmerkingen: