08 maart 2010

Ook Heren krijgen pakske slaag...

Geen goed weekendje voor de competitieploegen van Wit-Wit. Na de zware nederlaag van Dames 1 op zaterdagvoormiddag, was het zondagavond aan Heren 1 om een pak slaag te krijgen. "Den ieste ploeg" mocht op bezoek bij de onbetwiste leider in Tweede Liga : De Pluimplukkers. De ploeg bestond uit Arno, Djé, Duch, Ben en Erwin. Meer dan de eer redden zat er echter niet in...

Pluimplukkers H2 - Wit-Wit H1 : 7 - 1
Arno en Dje leken in set één van de eerste dubbel nog mee te kunnen en maakten het enigszins spannend. In set twee werden ze echter van het terrein geveegd. De andere dubbel van Ben en Duch was al even snel gedaan. Na 20 minuten stond het al 2 - 0. Erwin en Duch speelden niet slecht en gingen in beide sets goed van start. De tegenstander was echter beter en hoefde op het einde van elke set gewoon eens door te duwen... Arno en Ben hadden ondertussen hun eerste set gewonnen en er werd zowaar een driesetter gespeeld. Ook die ging echter naar de Pluimplukkers. Tussenstand 4 - 0. Een (theoretisch) drawke zat er nog in, merkte iemand cynisch op... Maar ook die hoop was snel vervlogen want zowel Duch, Djé als Erwin verloren hun enkel in twee sets. Het was tenslotte Arno (wie anders?) die de eer nog kon redden door in een spannende driesetter de eerste enkel te winnen. Een 7 - 1 pandoering was het resultaat.

Het is duidelijk dat deze ploeg te sterk is voor deze reeks (en Wit-Wit te zwak?). Want zelfs vorig jaar in Eerste Liga is Wit-Wit 1 weinig ploegen van dergelijk caliber tegengekomen. Wat wil je : met 4 B1's die bijna al allemaal in de top 20 van de B1-ranking staan... Voor Wit-Wit is het nu alle hens aan dek. Donderdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Er is maar één optie...!

Genste H4 - Wit-Wit H3 : 6 - 2
Samen met Heren 1 was ook Wit-Wit H3 aan de slag in Gent, maar wel tegen Genste. Het had Jochim alle moeite van de wereld gekost om een ploegske samen te krijgen, maar Wit-Wit tekende dan toch present. Een overwinning zat er echter nooit in. Kapitein Jochim stuurde na de wedstrijd alvast volgend SMS-verslagje door : "Wit-Wit 3 zal geen kampioen worden ;-) Uitslag : 6-2 Frederick en Jochim winnen hun enkel. Gregorio en Niels hebben goed gespeeld tegen C2's." Daags nadien volgde nog een uitgebreider verslagje :

"Dankzij twee man uit de 4de ploeg kon Wit-Wit 3 aantreden met een voltallige ploeg tegen Gentse. Gregorio en Niels hielpen kapitein Jochim uit spelersnood. Vaste waarde Frederick vulde het trio aan. Er werd niets taktisch overwogen dus we speelden met dezelfde koppels. Jochim met Frederick en Gregorio samen met Niels. Het was snel duidelijk dat de tegenstanders in de dubbels een maatje te groot waren. Op ze'n Eikenlo's werden Jochim en Frederick twee maal ingeblikt terwijl Gregorio en Niels toch een sterke 3de dubbel speelden. Zij haalden de enige winnende set in de dubbels. Alle dubbels werden verloren, dus 4-0 was de tussenstand. Op naar de enkels. Daar speelde ieder tegen een C2. Frederick won makkelijk en Gregorio en Niels speelden een verdienstelijke wedstrijd tegen hun hoger geklasseerde tegenstander. Jochim verloor zijn eerste set met 23-21 maar na een voorsprong van 0-18 in de tweede gaf hij de wedstrijd niet meer uit handen. Wit-Wit 3 verliest met 2-6 maar keert wel met een positief gevoel terug naar huis. Ze zullen geen kampioen worden, en zo is Erwin ook content :)"

Vandaag staat voor deze ploeg al de volgende wedstrijd op het programma : De derby tegen Oudenaarde... ;-)