29 maart 2010

Wi(e)t-Wi(e)t nog eens in form...

Zondagavond trok de eerste ploeg voor een belangrijke wedstrijd naar Lokeren. Wou Heren 1 niet zakken uit Tweede Liga dan dienden dringend punten gepakt te worden. Tegen Lokeren is dat echter nooit eenvoudig! Op hetzelfde moment hadden ook de dames van de eerste ploeg afspraak in Lokeren. Het werd een gezellig ontmoeting die voor de heren op 3 - 5 eindigde en voor de dames op 5 - 3... Toch waren beide ploegen tevreden! (Zie verslagje dames).

Lokerse H1 - Wi(e)t-Wi(e)t 1 : 3 - 5
Wit-Wit speelden met Arno, Djé, Duch, Ben en Erwin. Toen de ploegopstellingen uitgewisseld werden was het even balen bij Wit-Wit. Er was "geschoven" met Arno in de hoop hem tegen Sam Van Den Broeck te laten spelen in de wetenschap dat hij waarschijnlijke de enige is die daarvan (misschien nog) kan winnen. Lokeren had het plannetje echter goed gecounterd...
Het was duidelijk dat de dubbels veel gingen beslissen. En gelukkig verkeerden Arno en Djé daarin in topvorm. Ze speelden een ijzersterke eerste dubbel en hun tweede dubbel moets daar niet veel voor onderdoen! Ondertussen speelden Ben en Duch niet slecht, maar winst zat er nooit echt in. Dat was wel het geval in de dubbel van Ben en Erwin. Na hard werken sleepten ze een derde set uit de brand waarin ze zelfs 14 - 17 voor kwamen. Een 1 - 3 tussenstand zou schitterend geweest zijn. Zo ver kwam het niet, want de voorsprong werd nog uit handen gegeven (net niet genoeg durf op beslissende pluimen) en het stond 2 - 2.
Arno won vlot zijn enkel, maar daarmee kocht Wit-Wit nog niets. Duch zorgde echter voor een puntje door zijn enkel te winnen tegen z'n traditionele lokerse tegenstander... al was het nog ferm bibberen op het einde van set twee. Wit-Wit zowaar 2 - 4 voor. Djé mocht in zijn enkel ervaren dat het niveau van Sam tegenwoordig echt wel een stukje te hoog ligt... Daarmee lag alle druk op de schouders van Erwin die de laatste enkel mocht spelen tegen Jordy Van der Sypt. Erwin speelde (defensief) een sterke wedstrijd tegen Jordy die niet z'n beste niveau haalde en teveel fouten maakte. Daarmee won Wit-Wit de ontmoeting met 3 - 5 en sprokkelde het twee gouden puntjes in de strijd om het behoud. Het blijft spannend in de reeks!

1 opmerking:

Erwin zei

Hier het leuke verslag van Lokerse zijde : http://www.lokersebc.be/?p=3483

En oh ja... toch altijd leuk als je weer eventjes met je beide voetjes op de grond gezet wordt ;-) ;-) "Om eens aan te geven dat ze echt niet goed op dreef waren vertel ik er onmiddellijk bij dat ze in HD4 veel moeite hadden om te winnen in 3 sets van Benjamin en Erwin." We zullen er de nodige motivatie trachten uit te halen ;-) ;-)