19 april 2010

Hamme : poulesysteem nekt Wit-Wit

Het voorbije weekend speelden 3 Wit-Wit-ers het toernooi van Hamme mee. Dat het om een ‘net niet’ ging was duidelijk toen er bij bijna elke poule gerekend moest worden! Sophie, Julie en Erwin deden dat zeker niet slecht maar moesten jammer genoeg de eerste plaats aan hun neus zien voorbijglippen! Een verslagje van Julie :

Beter setsaldo helpt Julie niet...
Julie speelde haar eerste enkeltoernooi in de B2 en deed dat allesbehalve slecht. Ze kon 3 van haar 4 poulewedstrijden gemakkelijk winnen. Angélique de Mey (De Mintons) won eveneens 3 wedstrijden in dezelfde poule en won DEB2 doordat het onderlinge duel telde en niet het setsaldo, waar Julie wel in het voordeel was. Een tweede plaats met een zure nasmaak…
Aangezien er maar 2 B1-dames ingeschreven waren op het toernooi in DDB1 werd er besloten om alle dames in DDB1 te plaatsen. Julie samen met Petra Mussche (C1 - Shuttle Stars) kwamen daar jammer genoeg terecht in de poule van het gevreesde B1-duo : Ellen Vanderveken en Katleen Verspeet, die finalist werden op het Belgisch kampioenschap in hun leeftijdscategorie! Petra en Julie verloren, echter wel in 3 sets en werden hierdoor 2e in hun poule.

Winst voor Sophie in DD C1
Sophie speelde op zaterdag een sterke enkelwedstrijd en mocht dus op zondagmorgen opnieuw vertrekken naar Hamme. Ze verloor jammer genoeg de halve finale in 3 sets van de uiteindelijke winnares ! Spijtig voor haar werd er in DEC1 niet in poule gespeeld maar wel met rechtstreekse uitschakeling.
In dames dubbel C1 daarentegen won Sophie en haar X-partner, Sandra van Landeghem (Stekene) het toernooi ! Ze speelden een spannende laatste wedstrijd waarbij ze, in de 3de set, 17-20 achterstonden. Ze hielden echter het hoofd koel en wonnen uiteindelijk met 22-20 ! Dat Sophie geen grote mond heeft, heeft ze in deze wedstrijd duidelijk bewezen. Waar de overige 3 speelsters een wedstrijd hielden om het luidst te roepen, puffen, kuchen en zuchten, hoorden we Sophie niet piepen ;-)

Na deze wedstrijd kwam de quote van de dag van een ‘oude’ bekende : ‘de Polle’ : ‘Ik heb Ronse toch altijd zo ne sympathieke club gevonden.’ Eindelijk iemand die onze club naar waarde kan inschatten ;-)

Setsaldo telt nu wel... in het nadeel van Wit-Wit!
Zondag werden de mix-wedstrijden gespeeld. Hierbij mocht Sophie, ingeschreven met een X, spelen met Tim Vandenberghe (ons niet onbekend, daar hij met zijn clubgenoot Bert Melkebeke onze sporthal regelmatig komt bezoeken) in GDC1. Ze speelden zeker niet slecht en wonnen 1 van hun 2 wedstrijden. Hier moest gerekend worden wie erdoor mocht, daar elk duo 1 wedstrijd had gewonnen en 1 verloren. Na het tellen van de sets kwam het ook op een ex-aequo en telden dus de gewonnen punten, waarbij het duo waar Sophie en Tim van wonnen uiteindelijk door mochten. Een tweede plaats voor Sophie en Tim in hun poule.
Erwin en Julie speelden voor de tweede keer een toernooitje samen. Na de mini-afgang in Merchtem werd er toch gehoopt om het iets beter te doen. Erwin en Julie wonnen 2 van hun 3 wedstrijden. En wat een wedstrijden! In de tweede wedstrijd mocht Julie het nog bekopen in de eerste set met een loeiharde smash aan het net recht op haar voorhoofd, waarbij ze toch wel eventjes sterretjes zag : een buil als souvenir! In de laatste wedstrijd stonden Erwin en Julie in de 3e set 18-10 voor, dus de winst lonkte… Erwin en Julie gaven echter onbegrijpelijk hun voorsprong uit handen maar konden de wedstrijd, na veel roepen en zweet, toch nog binnenhalen met 26-24! Van een dipje gesproken…
Hier moest opnieuw worden geteld om een winnaar aan te duiden. Het duo waar Erwin en Julie hun eerste wedstrijd tegen wonnen in 3 sets gingen door en wonnen uiteindelijk nog het toernooi… Hier dus toch ook weer een gevoel van ‘net niet’.
Al bij al geen slecht toernooi voor Wit-Wit, maar hiermee was het badmintonweekend nog niet afgesloten. Erwin mocht nog met H2 naar Lokeren en Sophie en Julie trokken verder naar Wetteren voor hun laatste match in 2 de provinciale met Dames 2!

Geen opmerkingen: