10 mei 2010

Ssshhhhhht… Wit-Wit scoort in Péruwelz !!!

Voor de laatste keer dit seizoen trok een kleine delegatie van Wit-Wit naar een toernooi. Voor sommigen (*kuch kuch Erwin*) lag dit toernooi al in het buitenland! Erwin, Djé (!), Arno, Dimi, Sophie, Lieselot, Julie en Christophe (Dusoulier) trokken naar het verre Waalse Péruwelz… Daar Péruwelz met een grote delegatie aanwezig was op ons toernooi konden we niet anders dan hun sporthal/cafetaria ook eens onveilig maken... wat gelukt is!

Dubbels (zaterdag) : Net niet en een toch wel!
  • Sophie en Julie konden in hun poule de 2 wedstrijden winnen en geraakten zo in de finale DDB2… Ze verloren daar jammer genoeg (redelijk) snel in 2 sets.
  • Dimi en Erwin konden geen brokken maken. Ze verloren hun twee poulewedstrijden met het gevoel dat er misschien toch wel net iets meer inzat… Ook de netboord - gans het tornooi in een opvallende hoofdrol - zat niet echt mee.
  • Lieselot en haar X-partner Maïté (die nogal in de smaak viel van onze mannelijke delagatie) stonden onmiddellijk in de finale maar konden die jammer genoeg niet winnen.
  • Djé (supergemotiveerd na een paar pinten) en Arno konden hun eerste wedstrijd niet winnen. Misschien ook omdat de referee Djé er kwam op wijzen dat er niet mocht geroepen (of was het gevloekt) worden in de zaal… Geen goede move van de referee daar hij het hele weekend bij de minste kreet ‘shhhhhhhhhhhhhhhhhhht’ heeft mogen aanhoren van de Ronsische spelers… Ronsenaars het zwijgen opleggen heeft hetzelfde effect als olie op vuur! Djé en Arno konden uiteindelijk hun overige 3 wedstrijden zonder al te veel moeilijkheden winnen. Resultaat : Djé en Arno winnen dubbel heren B1 en vierden dat met het nodige gerstenat ;-) Waarna Djé op het einde van de dag zelf wist te zeggen : ‘Ik ben precies toch wat zat aan het worden !’

Mix (zaterdag) : Alweer net niet!

  • Sophie en Dimi speelden voor de eerste keer een toernooi samen en dat was duidelijk zichtbaar. Ze konden slechts 1 wedstrijd van hun poule winnen alhoewel ze alles uit de kast haalden in hun overige wedstrijden!
  • Julie en Erwin speelden 3 sterke wedstrijden maar moesten hun meerdere erkennen in hun laatste wedstrijd tegen een koppel van Enghien dat uiteindelijk heel vlot de finale won. Geen schande dus, al was hun laatste wedstrijd eigenlijk de finale waard!
  • Arno en Lieselot konden 3 van hun 4 poulewedstrijden winnen en eindigden zo mooi 2de in hun poule.

Wit-Wit stunt in enkels (zondag)!

  • Arno, als eerste reekshoofd, veegde iedereen weg in zijn poule en kwam dus, zoals iedereen verwacht had, uit in de finale tegen het 2de reekshoofd Wouter Naessens. Arno speelde een eerste mega-spannende set, maar toonde in de 2de set dat hij een badmintonfenomeen is en na een paar trickshots, zuivere lijnsmashes en een rondvliegende racket van zijn tegenspeler, kon hij de HEB1 op zijn naam schrijven!
  • En hij was niet de enige die met zijn racket smeet. De tegenspeelster in de halve finale DEC1 tegen Sophie, zwierde haar racket in de 3de set de grond op met brokken als gevolg. Sophie won vlotjes de 3de set en mocht aantreden in de finale. Ze had 3 sets nodig maar haalde de finale toch binnen. Een mooie afsluiter van haar seizoen!
  • Lieselot had een moeizame start maar kon haar eerste wedstrijd toch winnen en alle volgende wedstrijden ook. Met als kers op de taart de finale DEB1, waar ze een prachtig staaltje badminton bovenhaalde ! Proficiat!
  • Bij Julie moest er alweer geteld worden in de poule. En het poulesysteem is niets voor Julie (cfr. Hamme). Na een gelijk setsaldo telden nu de punten waardoor ze 2de werd in DEB2.
  • Dimi deed een flitsbezoek op zondag in Péruwelz. Hij won z'n eerste match maar verloor jammer genoeg zijn tweede wedstrijd en keerde terug naar huis.
  • Eenzelfde verhaal voor Christophe in HE C1. Na winst en verlies mocht ook hij naar huis, maar bleef toch nog even hangen...
  • Ook Erwin struikelde in de tweede ronde. Nochtans speelde hij een ijzersterke eerste set, maar kon hij het jammer genoeg niet afmaken in de 2 volgende sets… De frustratie was groot, zeker nadat in set 3 een 11-7 voorsprong plots een 12-19 achterstand werd!

Al bij al toch een leuk toernooi, met de nodige cafetariamomenten, genoeg geroep dat het schaamrood van de referee niet bevorderde en een mooie afsluiter van het seizoen voor Wit-Wit. Sommige van ons zien ze daar volgend jaar zeker terug. We kijken alvast uit naar de geplande interclubontmoeting tussen Wit-Wit en Péruwelz ergens in augustus ;-)

Geen opmerkingen: