06 juli 2010

Doe eens iets anders...

Nu het badmintonverlof halfweg is (en het weer erg zomers), liggen velen van jullie misschien languit in de hangmat (zoals op het vorige plaatje). En groot gelijk hebben jullie! De boog kan niet altijd gespannen staan. Er zijn echter altijd uitzonderingen... Zoals velen onder jullie weten spant Duch hierbij vaak de kroon. Meestal springt hij in de zomer op de fiets om de conditie een beetje op peil te houden. Dit jaar had hij daarbij ook een doel voor ogen : de Marmotte. De Marmotte is een eendagsrit die je als wielertoerist minstens een keer in je leven moet gereden hebben. De Marmotte is 173 km lang met de volgende hellingen: Glandon, Telegraph, Galibier en als toetje Alpes D’Huez. Er waren 5206 deelnemers uit alle hoeken van de wereld (Australië, Amerika, enz). Duch haalde uiteindelijk een gouden brevet. Knap!

In de aanloop naar de Marmotte had hij zich echter een tweede doel gesteld die minstens even lastig, zoniet lastiger, was. 6 dagen voor de Marmotte haspelde Duch zomaar eventjes een 1/2 triathlon af (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen). Bij deze uitdaging had hij zich drie doelen gesteld : 1) uitlopen, 2) als het kan binnen de 6 uur en 3) niet als laatste over de meet komen. Hij slaagde hier met verve in! Zijn tijd van 5u 03m 02s lag een gans stuk onder zijn doel en hij kwam als 108ste van 314 over de meet (75ste van de 167 uit zijn leeftijdscategorie). Voor de fietsers onder jullie zegt het volgende misschien iets meer : de 90 km. haspelde hij af in 2u 29m 41s, dat is omgerekend 36,1km/uur. Een erg knappe prestatie waarvan we ook deze knappe foto's hebben :
Eén minpuntje bij dit alles : in zijn drang naar prestaties doet Duch donderdag tijdens de go-cart-race niet mee met Wit-Wit maar met de Isi's!!! Slinkse truken om hem de kans op de overwinning te ontnemen zijn dan ook toegestaan... ;-) ;-)

Oh ja, als er nog sportievelingen verslagjes en foto's hebben van hun sportieve (of andere) prestaties tijdens het verlof, zijn die steeds welkom op ilse.erwin(at)gmail.com.

1 opmerking:

Erwin zei

Hey,

Ik merk dat Duch de ideale sport gevonden heeft :
- zwemmen met een badmuts
- fietsen met een helm
- lopen met een petje
Rara... waarom zou dat zijn ;-) ;-)

Maar in elk geval een geweldig "hoedje af" voor deze prestaties!