26 september 2010

Puike prestatie van PBO te Neerpelt !

Afgelopen weekend stond de eerste Yonex Youth Cup A op de agenda van de provinciale selecties. Een selecte groepje spelers van U11, U13 en U15 werd uitgezonden richting Neerpelt om de kleuren van de provincie Oost-Vlaanderen te verdedigen.

Stein Bondroit (Lokerse) bevestigde zijn favorietenrol. Hij stootte vlot door tot in de halve finale waar hij voor het eerst de messen echt moest slijpen. In een mooie wedstrijd versloeg Stein, Julien Carragi met 2x 21-19 cijfers. Ook de finale werkte hij in 2 sets af, hier was hij te sterk voor Egon De Belder. Ook in het dubbelspel wist Stein de overwinning binnen te halen. Samen met zijn partner Robby Bronselaer (Drive BC) won hij de finale.
Bij het meisjes enkel verraste Joke De Langhe (Beveren). Zij wist zich ook te plaatsen voor de finale, waar enkel Clara Lassaux haar wist te stoppen.
Bij de U13 hadden we minder succes. Met 3 eerste jaars en één 2e jaars geraakten we niet uit de poules. Voor het jongensdubbel werden gelegenheidskoppels gevormd : Baelen/De Decker & Bouchez/Laurier (Wit-Wit Ronse) toonden mooi badminton en hebben vast meer in petto.
Traditiegetrouw nemen ook de TSS-ers deel aan dit circuit. Voornamelijk bij de U15 is het na de poules een TSS-onderonsje. Toch zijn er 2 niet TSS-ers van onze provincie in geslaagd zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Jurgen Voet (Landgem) kwam in de 8ste finale uit tegen Daan Philips (TSS/Drive BC) waar Daan zijn klasse toonde met een vrij gemakkelijke overwinning. Daan moest in de kwartfinale nipt de duimen leggen tegen TSS-genoot Ward Van Boven (WVL). Mathieu Vanderaspoilden (Wit-Wit Ronse) verraste vriend en coach met een plaats in de halve finale. Daar verloor hij tegen een superieure Roover Babatido (TSS).
Anders verliep het in het meisjesenkel. Elise D’Hondt (Pluimplukkers) haar inspanning van de afgelopen maanden werden beloond met een mooie finale plaats. Enkel het eerste reekshoofd Ann Knaepen kon haar stoppen.
Geen verassingen in het jongens dubbel U15. De finale werd een TSS onderonsje waarin Daan Philips er niet in slaagde de overwinning naar zich toe te trekken. Toch willen we hier nog de prestatie van Robin Cauwenbergh (Beveren) in de verf zetten. Hij haalde een mooie halve finale met partner Tim Van Herbruggen (Antwerpen).
Volgende afspraak voor het YYC A circuit : 23 oktober te Auvelais.
(Verslag : Thierry De Decker)

Geen opmerkingen: