19 november 2010

Mix 2 en Heren 3 aan de leiding

Na de dubbele ontmoeting op maandag stonden ook gisteren twee competitiewedstrijden gepland. Zowel Mix 2 als Heren 3 mocht thuis aan de slag. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd en komen hiermee op kop in het klassement van hun reeks.

Wit-Wit G2 - Pluimplukkers G3 : 5 - 3
Voor Wit-Wit speelden Mathieu, Erwin, Duch, Els, Julie en Ilse. Met de komst van de Pluimplukkers speelde Gemengd 2 zijn laatste wedstrijd uit de heenronde. Maar op de een of andere manier leek het nog niet lang geleden dat beide ploegen elkaar zagen ;-) Het werd in elk geval (weer) een spannende wedstrijd.
Het zag er aanvankelijk nochtans niet goed uit. Els en Ilse speelden een goeie dubbel maar zagen in een spannende derde set het matchpunt op de netboord belanden en de verkeerde kant van het net kiezen. Jammer! Maar ook Mathieu en Erwin gingen in de derde set met 19 - 21 de boot in. Dit na een wedstrijd waarin beide helemaal niet tevreden waren van hun prestatie. Al was dit misschien ook de verdienste van de tegenstander. Wit-Wit dus meteen 0 - 2 achter. De enkels moesten best gewonnen worden. En dat lukte. Duch kwam nooit in de problemen in zijn enkel en ook Els won, na een wat moeizamere eerste set, vlot haar enkel. Het was nu aan Julie en Mathieu om de kloof uit te diepen. Julie verloor de eerste set en Mathieu won. Daarna waren de rollen omgekeerd. Beide moesten dus aan de bak in een derde set die gelukkig gewonnen werd. Tussenstand 4 - 2. Mix 2 had aan één mix genoeg voor de overwinning. Daarvoor werd vooral gekeken naar Erwin en Julie. De verwachting was immers dat Mathieu en Els het moeilijk gingen krijgen. En de verwachtingen werden ingelost. Mathieu en Els verloren (weliswaar pas in drie sets) en Erwin en Julie wonnen (ook maar in drie sets). Hiermee had Wit-Wit een hardbevochten 5 - 3 zege te pakken die er pas kwam na heel wat drie-setters.
De eerlijkheid gebiedt wel om te vermelden dat de Pluimplukkers, ondanks de nederlaag, met glans "den derden tem" wonnen! Respect! Enkel onze senioren deden beter... ;-)

Wit-Wit H3 - Aalst H1 : 8 - 0
Kapitein Jochim zag zich voor deze wedstrijd plots geconfronteerd met een luxe-probleem. Alles spelers tekenden present (en dan was Fred er nog niet eens.) Met 7 spelers (Dimi, Christophe, Joris, Christophe Dus., Jochim, Mathieu en Glenn) was het dus even puzzelen om iedereen wat aan de bak te laten komen. Maar kapitein Jochim deed zijn werk uitstekend (en offerde zich zelfs op om maar één wedstrijd te spelen!). De dubbels werden alle vier vrij vlot gewonnen, enkel Christophe Dus. en Mathieu hadden drie sets nodig. Eenzelfde beeld in de enkels waar het verrassend genoeg Dimi was die drie sets nodig had. Al bij al een vlotte 8 - 0 overwinning.

Met deze twee overwinningen komen beide ploegen (voorlopig) aan de leiding. Mix 2 heeft al een serieuze voorsprong op de tweede en maakt een grote kans op de titel, Heren 3 daarentegen staat dan wel een puntje voor op twee andere ploegen maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Daar wordt nog knokken...