12 januari 2011

Druk weekend voor Wit-Wit-dames!

Het voorbije weekend waren drukke dagen voor de (overgebleven) dames van Wit-Wit. Door examens, blessures en andere redenen waren zowel Lieselot, Els als Delphine niet beschikbaar. De andere dames staken dan maar een tandje bij... (Verslagje : Julie)

Dames 1 start het seizoen goed!
Zaterdag hadden de dames voor hun eerste ligawedstrijd de dames van De Westhoek (De Panne) op bezoek. Er werd wat gevreesd voor een pandoering want verleden jaar konden de dames geen punten buit maken tegen hen. Maar op papier bleek snel dat Wit-Wit er ietsje sterker voor stond. Dames van dienst waren : Flore, Julie, Sophie en Ilse.
De dubbels werden vlot gewonnen : Julie en Flore hadden een eerste nipte set nodig om zich op te warmen en walsten door de tweede set. Ilse en Sophie deden net hetzelfde! Toen werd geswitched van partners en de dubbels Flore/Sophie en Ilse/Julie werd er al even vlot gewonnen. Stand na de dubbels 4-0. De winst voor Wit-Wit was zo goed als binnen met ons ‘geheim’ wapen Flore. (Er moet van geprofiteerd worden, 't zijn de laatste keren ;-)
Alle enkelwedstrijden werden vlot gewonnen in twee sets behalve die van Julie. Ze verweerde zich goed in de tweede set, maar in de 3de set was de kaars uit en kunnen we de ‘game of shame’ op haar naam zetten ;-). Eindscore voor de dames 7-1. Een goede start en na de degradatie van vorig jaar alvast een opsteker!

Dames 2 speelt drawke bij de Pluimplukkers
Op zondag kon ook dames 2 zijn eerste wedstrijd van de terugronde spelen. Met een paar geblesseerde dames en examenstress werd er beroep gedaan op volgende dames : Sophie, Julie, Ilse en Anneleen.

Op papier waren beide ploegen zo goed als even sterk ; met 2 B2’s en 2C1’s beloofden het spannende wedstrijden te worden. Sophie en Julie speelden een spannende 3-setter, nadat ze de pluimen wat zagen rondvliegen in de eerste set, kwamen ze sterk opzetten in de 2de en haalden ze vlot de winst binnen. Ilse en Anneleen hadden het net iets moeilijker en verloren in 2 sets.
Ilse en Julie (foto) speelden in de tweede dubbel een razend spannende wedstrijd. De punten 19-21 25-23 en 19-21 spreken voor zich, alhoewel Julie het gevoel had ‘bepiekt’ te zijn geweest bij het laatste punt van de 2de set. Out or not out ? Anneleen en Sophie speelden een superspannende 2de set en verloren jammer genoeg met 22-20. Score na de dubbels 2-2. Alles was dus nog mogelijk. Hier punten hier laten liggen zou jammer zijn, want de dames willen hun
voorlopige 2de plaats niet verliezen.
Julie en Sophie speelden elk tegen een B2 en mogen zich een puntje rijker noemen. Anneleen trok alles uit de kast maar kwam ietsje tekort in de 2de set. Alle ogen waren nu op "la Mama" gericht. Ze speelde een ijzersterke 3de set waarbij ze een 18-12 achterstand ophaalde maar jammer genoeg verloor met 21-19. Een bittere nasmaak voor oes Ilse… Eindscore 4-4. De boterhammen en de chips deden toen wel deugd ;-)

Mix 3 haalt 1 punt bij Denderleeuw
Maar hiermee was het nog niet gedaan voor Ilse en Julie, die doorreden naar Denderleeuw om daar te mixen tegen rechtstreekse concurrent Denderleeuw. Met 5 ploegen binnen de 2 punten kon leider Wit-Wit zich geen nederlaag veroorloven tegen de tweede in de stand. Ilse had al een slapeloze nacht gehad door al de "onbeschikbare mannen", maar op de parking stonden Moerie en Glenn onze dames al op te wachten.
De ploeg wist van te voren dat de mannen het niet gemakkelijk zouden hebben en zo geschiede. Terwijl Ilse en Julie over hun tegenspeelsters liepen, moesten Moerie en Glenn alle krachten bijeen spannen. Hoewel er het op leek dat ze een derde set uit de wacht konden slepen werd er alsnog verloren in 2sets.
Stand na de dubbels : 1-1. Tijd voor de enkels : Julie speelde tegen een C1 en won gemakkelijk in 2 sets. Ilse had het iets moeilijker tegen een C2 die na een paar punten ‘hare zwakke kant’ had gevonden. Ilse beet op haar tanden en haalde de winst binnen. Voor Glenn en Moerie was het payback time. Glenn zinde op wraak maar moest toch erkennen dat Denderleeuw net iets beter was. Moerie daarentegen speelde de 2de set van zijn leven tegen een B2, kwam net tekort, maar hij was alles behalve ontgoocheld.
De score stond nu op 3-3 en het was kwestie van toch minstens 1 wedstrijd te winnen. Er werd gerekend op Moerie en Ilse die toch iets meer op mekaar zijn ingespeeld dan Glenn en Julie, die trouwens voor de eerste keer samen speelden. Glenn en Julie verloren nipt (23-21) de eerste set. In de 2de set waren hun diesels opgewarmd en kon Denderleeuw niets meer aanvangen. Gelijkspel was een feit. Moerie en Ilse speelden een ijzersterke wedstrijd. Moerie gaf op de fatale score 20-19 op in het net en daarmee was de kous af… 4-4 op het scorebord.
In de cafetaria werden we verwend met een 3-koningentaart. Julie waande zich 5 minuten prinses, Moerie vierde voor de zoveelste keer zijn verjaardag en kapitein Ilse was voldaan.

Geen opmerkingen: