17 januari 2011

Miljaaaardebieten...

Omdat het nooit genoeg kan zijn werden Sophie en Julie zondagnamiddag opgetrommeld om met Mix 2 hun respectievelijk 5e en 6e competitie op 8 dagen tijd te spelen... Dat zijn 15 en 18 wedstrijden... De ontmoeting tussen Mintons G2 en Wit-Wit G2 was echter niet zonder belang. Aangezien hierbij de eerste (Wit-Wit) en de tweede (Mintons) tegenover elkaar stonden kon Wit-Wit een gouden zaak doen in de strijd om de titel... Het draaide echter niet zo goed uit en alles wordt nu een beetje spannender... Want wat kapitein Erwin al een gans seizoen vreesde, kwam uit. Wit-Wit had eventjes het geluk niet aan z'n zijde en keek tegen de eerste (maar verdiende) nederlaag van het seizoen aan.

Mintons G2 - Wit-Wit G2 : 5 - 3
Wit-Wit trok met de vaste ploeg van de voorbije weken naar De Mintons : Julie, Sophie, Mathieu en Erwin. Lieselot kon er nog steeds niet bij zijn. Omdat De Mintons enkele heel sterke dames in de rangen hebben werd het voor kapitein Erwin keuzes maken... Hij gokte daarbij wat op de enkel van Julie en de mix van Sophie en Mathieu in de hoop een "drawke" uit de brand te slepen. Het mocht echter niet baten...
In de dubbels bleek al waar de troef van De Mintons lag. Julie en Sophie (foto) hadden weinig in de pap te brokken in de dames dubbel. Bij de heren moesten de Mintons wegens examen beroep doen op een jong opkomend C1-talent. Die toonde, samen met de ervaring van Lode Devos, echter zijn kunnen en Mathieu en Erwin hadden het dan ook niet onder de markt en konden pas in drie sets de bordjes gelijk hangen.
Ook tijdens de enkels bleef het spannend. Mathieu won zijn wedstrijd tegen een B2 en Sophie mocht ervaren dat sommige B1-dames echt wel goed zijn ;-) Een drawke zat er echter nog steeds in. Julie speelt de laatste tijd immers op een wolk en leek een heel moeilijke wedstrijd tot een goed einde te brengen. Na twee spannende set (19-21 en 21-19) kwam ze in de derde set 10- 17 voor. Was het de stress? In elk geval slaagde ze er in om de wedstrijd nog met 24 - 22 te verliezen. Om het met de woorden van Julie te zeggen : MILJAAAARDEBIETEN !!! Ondertussen was Erwin heel wat zweet aan het laten in zijn enkel. Hij moest al zijn ervaring en beste spel (lees : verdedigen) boven halen om het jonge C1-geweld de baas te blijven. Die jongen is bij een volgend bezoek aan de De Mintons geen C1 meer...
Met een 3 - 3 tussenstand was alles nog mogelijk, maar het zou moeilijk worden... Kapitein Erwin rekende hierbij wat op de mix van Sophie en Mathieu. Sophie - nog wat ontgoocheld van haar dubbel en enkel ? - haalde in de eerste set echter niet haar gebruikelijk niveau. In de tweede set wist ze dit weer op te krikken, maar ze kwamen net te kort om een derde set uit de brand te slepen. Toen ook Julie en Erwin (zoals verwacht) vakkundig van het plein gespeeld werden stond de einduitslag vast : 5 - 3.

Hiermee incasseerde Gemengd 2 de eerste nederlaag van het seizoen. Zoiets komt altijd eventjes aan. Zeker als je wist hoe dicht Julie bij een drawke was geweest. Maar iedereen kon zich al snel een beetje troosten met de wetenschap dat de ploeg nog steeds eerste staat en dat dit seizoen het geluk al meer dan eens aan de zijde van de ploeg stond (en gewonnen werd waar dit misschien niet direct verdiend was). De titel blijft echter nog steeds het doel ;-)

Geen opmerkingen: