15 januari 2011

Heren 4 sprokkelt belangrijke puntjes!

Aangezien de vierde ploeg voorlaatste staat (een degradatieplaats dus) in vierde provinciale zijn in de terugronde alle punten welkom. Aaron, Kjell, Niels en Glenn trokken vrijdagavond samen met chauffeur Bart naar Gent om er te spelen tegen een ploeg die maar 2 plaatsen hoger stond in de stand. Een punt moest er dus zeker inzitten, maar het werd meer! De vierde ploeg won met het kleinste verschil. Een verslagje van Glenn :

Gentse H7 -Wit Wit H 4 : 3 - 5
In de dubbels werd met vaste koppels gespeeld. Niels en Glenn speelden de eerste 2 dubbels, Aaron en Kjell de derde en vierde dubbel. Niels en Glenn wonnen de eerste dubbel maar hadden daar wel 3 sets voor nodig. Ook in de tweede dubbel hadden ze 3 sets nodig om het pleit in hun voordeel te beslechten. Ondertussen hadden Kjell en Aaron de derde en vierde dubbel verloren, twee keer in 2 sets, maar het was duidelijk te merken dat ze niet op elkaar ingespeeld waren. Stand na de dubbels: 2-2 en dus was alles nog mogelijk in de enkels...
Glenn had in zijn enkel nog een set nodig om in zijn ritme te komen, maar in de tweede set draaide het beter en hij won dan ook relatief eenvoudig. Aaron had ondertussen zijn tegenstander, met knap spel (in set 2 en 3) verslagen en zo was één punt al zeker binnen. Maar de vierde ploeg wou meer... Niels (foto) speelde tegen een C2 maar kwam op de cruciale momenten toch iets te kort en verloor dan ook in 2 sets. Alle druk lag nu bij Kjell om ervoor te zorgen dat de volle 2 punten gepakt werden. Kjell speelde een goede eerste set en won die ook, maar in de tweede set staken toch enkel frustraties de kop op. Zo draaide ook deze match uit op een 3-setter. Kjell nam meteen een paar punten voorsprong en gaf die niet meer weg.
Zo behaalde de vierde ploeg een hard bevochten zege en doen ze een goede zaak in het klassement waarin ze voorlopig van een degradatieplaats wegspringen. De volgende 2 matchen zullen cruciaal zijn, want die worden gespeeld tegen de rechtstreekse concurrenten Lokerse en Evergem.

Geen opmerkingen: