26 februari 2011

Belgische Kampioenschappen Jeugd

Dit weekend vinden in Kortrijk (sporthal De Lange Munt) de Belgische Kampioenschappen voor de jeugd plaats. Na haar zilveren medaille op het BK voor senioren is Flore (foto) uiteraard één van de favorieten om een titel te pakken. Zo gemakkelijk zal ze het echter niet krijgen, want in haar leeftijdscategorie zijn ook Ine Lancriet en Stephanie Van Wel te duchten tegenstandsters. Het belooft spannend te worden. In dubbel en gemengd moet een finaleplaats (en dus zilver of goud) zeker tot de mogelijkheden behoren. Maar Flore Vandenhoucke is niet de enige Wit-Wit-er die actief is op dit BK. Bij de U11 verdedigt Jarne Quintelier de eer van Wit-Wit. Bij de U13 doen ook Gatien Laurier en Quentin Bouchez mee. Bij de U15 zien we Mathieu Vanderaspoilden op de tabellen staan. We wensen al onze spelers veel succes!

Update : 3 halve finales voor Flore !

Na de eerste dag zit Flore perfect op schema. Zowel in enkel, dubbel als gemengd dubbel mag ze morgen aantreden in de halve finales. Hopelijk levert dit toch enkele titels op!

Ook de andere Wit-Wit-ers deden het op de eerste dag helemaal niet slecht, maar zijn wel uitgeschakeld. Jarne won zowel de eerste ronde enkel als dubbel. De wedstrijd daarna verloor hij telkens. Jammer genoeg viel zijn gemengde wedstrijd in het water door een blessure van zijn partner. Gatien en Quentin verloren in de eerste ronde enkel maar speelden daarna een knappe dubbel. In de kwartfinale verloren ze echter van het tweede reekshoofd. Mathieu overleefde zowel in enkel als in dubbel de eerste ronde, maar moest daarna twee keer de duimen leggen tegen topsportstudent (en derde reekshoofd) Daan Philips. (Klik op hun naam in bovenstaande tekst voor meer details.)

Geen opmerkingen: