01 maart 2011

Heren 3 blijft op schema...

Heren 3 is aan een sterke terugronde bezig in Derde Provinciale en nestelde zich zo op een gedeelde tweede plaats in de stand. Wouden ze in het sppor van leider Vlabad blijven dan dienden ze wel de verplaatsing naar Aalst te overleven. Een verslagje van Glenn.

Aalsterse H1 - Wit-Wit H3 : 0 - 8
Maandagavond stond voor de derde ploeg de verre verplaatsing naar Aalst op het menu. Aangezien ze nog steeds in de running waren voor de titel mochten dus geen punten verloren gaan. Dit gebeurde dan ook niet, al waren sommige matchen lastiger dan de uitslag doet vermoeden.
In de dubbels werd er gespeeld met vaste koppels: Venterke - Jochim voor de eerste twee dubbels en Mathieu - Glenn voor de derde en vierde dubbel. Venter en Jochim speelden de eerste dubbel niet goed en hadden 3 sets nodig maar konden deze toch winnend afsluiten. Ondertussen hadden Mathieu en Glenn de vierde dubbel, ondanks veel fouten, gewonnen. In de tweede dubbel draaide het beter bij Jochim en Venter en ze wonnen deze ook, al hadden ze weer drie sets nodig. Mathieu en Glenn hadden ook drie sets nodig in de derde dubbel. Ze wonnen vlot de eerste met 21-15, in de tweede set was er discussie over de punten en deze set ging verloren met 19-21. In de derde set konden ze uiteindelijk het verschil maken op het einde. Zo was het 4-0 na de dubbels en was er maar 1 enkel nodig om te winnen.
Venter speelde de eerste enkel tegen een C1 en kende weinig problemen met zijn tegenstander (21-12, 21-12). Glenn speelde de tweede dubbel, ook tegen een C1. De eerste set won hij nog redelijk vlot maar in de tweede set liep het voor geen meter. Ook hij moest dus een derde set spelen. Het ging redelijk gelijk op en beide spelers kregen matchpunten. Het was uiteindelijk Glenn die de set binnen haalde met 26-24. In de derde enkel moest Mathieu tegen een C2 spelen. De eerste set kende hij geen problemen maar ook hij moest een derde set toestaan die hij uiteindelijk ook won met 21-18. Kapitein Jochim kwam ook nooit in de problemen en won met 21-15, 21-14. Zo won de derde ploeg voor de 7e keer op rij en staat volgende week donderdag een beslissend treffen met rechtstreekse concurrent Vla-Bad op het programma...

Geen opmerkingen: