15 maart 2011

Wit-Wit 3 kampioen... het verslag!

Gelukkig zitten dit seizoen niet alle ploegen van Wit-Wit in de hoek waar de klappen vallen (zoals Wiet-Wiet 1), integendeel... Heel wat van de andere ploegen zijn aan een sterk seizoen bezig. Mix 2 speelde al kampioen (en stijgt naar 3e Liga) en ook Heren 2 staat op het punt kampioen te worden in 2e Provinciale. Heren 3 deed het hen echter al voor en speelde vorige week kampioen in 3e Provinciale.

Wit-Wit wint van de buren uit Oudenaarde...
De strijd om de titel in derde Provinciale draaide uit op een echte clash tussen de buren van Oudenaarde en Ronse. Helemaal aan het begin van het seizoen speelden beide gelijk tegen elkaar waarna ze elkaar voor geen meter losten in de rangschikking. De terugmatch in Ronse zou dan ook beslissen over de titel. Oudenaarde (tegenwoordig VLA-BAD) kwam met een delegatie van maar liefst 8 man afgezakt voor deze wedstrijd. Dit gaf aanleiding tot een opstelling met heel wat wissels. Kapitein Jochim speelde op zeker en stuurde zijn beste ploeg de wei in (en cijferde zich daarbij als een echte kapitein zelf weg.) Joris beloofde een verslagje, maar het is Glenn die er eentje opstuurde :

Wit-Wit H3 - Vla-Bad H1 : 6 - 2
Donderdag speelde de derde ploeg zijn laatste match van het seizoen. Het was meteen de belangrijkste van het seizoen want mits winst kon Vla-Bad hen niet meer bijbenen in de stand. De derde ploeg kwam op volle sterkte aan de aftrap en kon uiteindelijk de titel binnen halen. Erwin speelde de eerste dubbel met Venter. Alleen in de eerste set hadden ze het even lastig en lieten ze een ruime voorsprong bijna ontglippen. In de tweede set maakten ze het echter vlot af. Ook de tweede dubbel werd door Erwin gespeeld, ditmaal met Dimi. Zij kenden geen problemen met hun tegenstanders en wonnen in twee korte sets. Kapitein Jochim had zichzelf opgeofferd en speelde maar 1 match: een dubbel met Moerie. Die ging spijtig genoeg in twee korte sets verloren tegen een sterk duo. Mathieu en Glenn speelden de vierde dubbel en hadden het niet onder de markt met hun tegenstanders. In de eerste set maakten ze te veel fouten en die ging dan ook snel verloren. In de tweede set herpakten ze zich en wonnen nipt met 21-17. In de derde set speelden ze geconcentreerd en precies en zo haalden ze de derde set vlot binnen met 21-8. Zo stond het met een beetje meeval 3 - 1 na de dubbels en kwam de titel wel erg dichtbij.
Venter speelde de eerste enkel tegen Xavier Leman. Hij draaide goed mee maar verloor toch in twee sets. Dimi speelde tegen Peter De Vos de tweede enkel. Hij won in twee sets en zo had de derde ploeg genoeg aan nog één enkel om de titel binnen te halen. Mathieu en Glenn startten bijna gelijktijdig aan hun enkel. Glenn speelde de derde enkel tegen Pieter De Bleeckere terwijl Mathieu tegen Jan Vantomme speelde. Mathieu had het in het begin van de eerste set lastig maar na een sterke tussenspurt won hij toch de eerste set. In de tweede set had hij meteen wat punten voorsprong en maakte het uiteindelijk af met 21 - 14, 21 - 18. De titel was binnen! Glenn kon nog voor de kers op de taart zorgen door ook zijn enkel te winnen tegen Pieter Debleeckere (broer van Lieselot en eind seizoen B2). Hij won nipt de eerste set met 21-19 maar verloor de tweede set met 20-22. In de derde set toonde Glenn zich de meest fitte en won met 21-11. Een erg knappe overwinning!
Zo is de voorsprong onoverbrugbaar geworden voor de tegenstand en pakt Heren 3 verdiend de titel in 3e provinciale. Doel voor volgend jaar is in de eerste plaats niet te degraderen en alles wat extra is, is altijd welkom. Hierbij wil ik ook uit naam van ploegkapitein Jochim alle spelers, zowel basisspelers als invallers, bedanken voor het schitterende seizoen. Hier een lijstje van alle spelers die dit seizoen hun wedstrijdje meepikten: Venter, Christophe Dusoulier, Frederic, David, Erwin, Jochim, Moerie, Joris, Mathieu, Dimi en Glenn.