15 april 2011

Heren 2 speelt gelijk, Glenn B2.

Donderdagavond stond voor heren 2 de laatste match van het seizoen op het menu. Aangezien Mathieu geblesseerd was en kapitein Erwin in de Ardennen zat trokken Dimi, Mathieu, Moerie, Venter en Glenn richting Gent om er de tweede in de stand partij te geven. Met deze ‘B-ploeg’ konden ze toch nog een knap gelijkspel uit de brand slepen.

4Ghent 1H – Wit Wit 2H: 4-4

De eerste dubbels die gespeeld werden waren de eerste en de vierde dubbel. In de eerste dubbel namen Dimi en Venter het op tegen twee B1’s. Zij ondervonden duidelijk dat dit niveau te hoog was en verloren in twee korte sets met 21-9,21-11. Ondertussen hadden Mathieu en Glenn de vierde dubbel, tegen 2 C1’s, gewonnen met 15-21,19-21. De derde dubbel, gespeeld door Moerie en Venter ging ook verloren met 21-11,21-15. De tweede dubbel moest gewonnen worden om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Het leek te gaan lukken want Dimi en Moerie wonnen de eerste set, na verlengingen met 21-23. In de tweede set stonden ze altijd enkele punten achter en verloren met 21-15. In de derde set hadden ze ook een snelle achterstand en ook nu konden ze die niet meer goedmaken. De set ging verloren met 21-16. De stand na de dubbels was 3-1 in het voordeel van 4Ghent.
Mathieu begon als eerste aan zijn enkel. Hij speelde als vierde man tegen een C1, hij maakte wel wat foutjes maar won toch in twee sets met 15-21,16-21. Dimi speelde de eerste enkel tegen een B1 maar hij kon zijn stunt van bij de eerste ploeg niet herhalen en verloor met 21-11,21-5. De tweede dubbel werd gespeeld door Glenn nadat Venter vrijwillig zijn enkel had afgestaan. Ook hij speelde tegen een B1. Mits winst kon hij zelf B2 worden. In de eerste set maakte zijn tegenstander veel fouten en Glenn won de eerste set met 14-21. In de tweede set was het Glenn die de fouten opstapelde en hij verloor de tweede set met 21-17. De derde set werd een thriller,waarbij beide spelers zichtbaar diep moesten gaan, die Glenn uiteindelijk won met 21-19 en zo eindigt hij op 10 punten en wordt B2. Een knap huzarenstukje van Glenn, zeker als je weet dat hij het seizoen begon als C2 en pas C1 werd in januari van dit jaar. Laat de bakskes maar aanrukken Glenn...
Moerie speelde de derde enkel en hij kon nog een puntje redden voor de tweede ploeg. Hij speelde goed en uiterst scherp, tot frustratie van zijn tegenstander, hij won dan ook verdiend in twee sets met 15-21,12-21.
Zo speelde de tweede ploeg gelijk en verloor het geen match meer sinds 12 september. Tijdens het nuttigen van het aangeboden drankje werd beslist om nog iets te gaan eten. In alle haast werd zelfs het wedstrijdblad vergeten. Alle spelers trokken uiteindelijk richting centrum van Gent op zoek naar een frietje. Dit leek eerst op een sisser uit te draaien doordat alle frituren op onze weg gesloten bleken, tot Moerie eraan dacht naar de overpoort af te zakken. Daar was plots geen gebrek meer aan frietkramen op de Gentse Halfvastenfoor. Uiteindelijk ging iedereen voldaan en tevreden naar huis.
(Verslag: Glenn)

1 opmerking:

Erwin zei

Proficiat mannen met dit drawke... Een sterke prestatie tegen de tweede in de stand. Glenn en Mathieu, jullie hebben alvast bewezen dat jullie klaar zijn voor het volgende seizoen in tweede (met Heren 3). En natuurlijk zal het ook niet de laatste keer geweest zijn dat jullie met Heren 2 aan de slag mochten ;-)
Glenn, voor jou natuurlijk een extra dikke proficiat!
Mathieu, jij volgt volgend jaar? ;-)