13 september 2011

Jammer genoeg maar 1 puntje voor Mix 1...

Gisteren kreeg Mix 1 voor zijn tweede ontmoeting De Valkaart over de vloer. Nadat de vlag keurig werd opgehangen, het koordjesdecreet werd verbroken en sommige spelers doorgedreven waren opgewarmd, konden de wedstrijden beginnen.

Wit-Wit G1 – De Valkaart G1 : 4 - 4
Djé en Arno namen het op tegen Koen De Wulf en Wouter Naert. Het werd een superspannende wedstrijd dat ons Ronsisch duo kon winnen! Djé en Arno bewezen immers voldoende in het verleden dat ze een sterk dubbelkoppel zijn. Ondertussen speelden Lieselot en Julie een 3-setter. Jammer genoeg konden onze meisjes het in de 3e set niet afmaken. Ze lijken steeds net-niet wedstrijden te spelen en zijn duidelijk nog niet op hun niveau van vorig seizoen.
Stand na de dubbels: 1-1

Tijd voor de enkels: Djé nam het op tegen Bjorn Vannieuwenhove en speelde enkele sterke rally’s maar kon geen aanspraak maken op de winst. Lieselot speelde een 3-setter tegen Joke. Ze had het niet gemakkelijk daar ze wat last had van haar ademhaling, maar na een deugddoend ‘interval’ buiten, kon ze de winst binnenhalen. Duch nam het ondertussen op tegen Koen De Wulf. Djé had hem al gewaarschuwd: ‘Let er maar van op!’. Desalniettemin kon Duch de 1e set buit maken, maar na een paar servicefouten mocht hij een derde set spelen. Daarin was het meeste vet van de soep bij zijn tegenstander en Duch won uiteindelijk met 21-12.
Stand van zaken: 3-2.

Sophie (weer) vrouw van de match!
Alle hoop voor een gelijkspel, en dus een puntje, lag nu bij Sophie, want het mag gezegd: de mixen waren niet echt wedstrijden waar Mix1 hoopte de zege mee te halen. Arno en Lieselot hadden dit seizoen immers nog niet samen gespeeld en toen Duch en Julie zagen dat ze uitkwamen tegen Bjorn, wisten ze dat het een moeilijke klus ging zijn om deze wedstrijd te winnen. Sophie speelde vorige donderdag in Mix 2 een zot goede wedstrijd tegen een B1 en dit overtuigde kapitein Duch om Sophie op te stellen als tweede enkel. Sophie bewees nogmaals wat ze waard is en kon verrassend in 3 setten winnen van Elly Annys (geen onbekende in het badmintoncircuit). Sophie stond overal en bood weerwerk op àlle shuttles! Tot overgrooooooooooooote frustratie van haar tegenspeelster die even van het toneel verdween. Een verrassende en deugddoende start voor Sophie in de eerste mix-ploeg.

Het drawke was een feit! Misschien zat winst er toch nog in? Arno en Lieselot namen de eerste mix voor hun rekening en verloren nipt de eerste set. Ze deden wat ze moesten in de 2de set en konden een 3de set uit de wacht slepen. Jammer genoeg kon een matchpunt toen niet verzilverd worden en ging de winst naar de Valkaart. Duch en Julie speelden niet slecht maar het was alweer een net-niet wedstrijd. Aftikken aan het net is nog niet weggelegd voor Julie en de flater op 19-20 was meer dan frustrerend.

Al bij al geen slechte uitslag, alhoewel er toch het gevoel heerste dat winst mogelijk was, zeker omdat het een thuiswedstrijd was. De halve liters konden dat gevoel toch ietwat goedmaken. De volgende ontmoeting staat gepland op 2 oktober tegen de favoriet uit de reeks : De Pluimplukkers. Benieuwd wat Mix 1 hier van zal terecht brengen...

(Verslag : Julie)

Geen opmerkingen: