26 september 2011

"Veel volk" verovert een puntje...

Wit-Wit H4 - Gentse H6 : 4 - 4
Voor heren 4 stond donderdag de 2de speeldag op het programma. Na de 6-2 overwinning van de eerste competitiematch tegen VLABAD twee weken eerder was iedereen gemotiveerd om er een mooie match van te maken. Tijdelijke ploegkapitein Glenn kon, zoals de week daarvoor, alweer op veel volk rekenen : 9 om precies te zijn (David, Gregorio, Niels, Aäron, Kjell, Seth, Nicolas, Sébastien en nieuwkomer Renaat). De tegenstanders waren allemaal van een hoger klassement (1 C1 en 3 C2’s) maar Heren 4 was vastbesloten om alles te geven en dat leverde een mooi (en verdiend) puntje op…

David en Aäron speelden de eerste dubbel en namen het op tegen (op papier) twee sterkere tegenstanders (C1 en C2). Al snel werd duidelijk dat de stress het duo parten zou spelen en ze verloren dan ook de eerste set met 17-21. Ook in de 2de set konden ze geen antwoord vinden op het goed aanvallend spel van de tegenstanders en dus ging ook de 2de set verloren (14-21). Ondertussen deden Gregorio en Sébastien het beter! Zij speelden zeer geconcentreerd en dankzij goed spel(en vooral ook goed samenspel) wonnen zij voorlopig als enige hun match in 3 sets (20-22, 21-19 en 22-20). De derde dubbel werd gespeeld door Seth en Nicolas. Zij speelden een goede dubbel met enkele mooie rally’s maar konden jammer genoeg geen aanspraak maken op de winst en ze verloren dan ook met 15-21 en 17-21. De laatste dubbel werd gespeeld door Kjell en Renaat. Voor Renaat stond zijn eerste match in Heren 4 op het programma en dat deed hij zeker niet slecht! Maar spijtig genoeg speelden ook zij niet overtuigend genoeg en ze verloren met 12-21 en 18-21.

Met een 1-3 achterstand begon Heren 4 dus aan de enkels. Voor alle 4 de spelers van Wit-Wit stonden er 2 punten op het spel want iedereen mocht zijn kans wagen tegen een klassement hoger. David mocht de spits afbijten. Hij speelde enkele knappe rally’s en kwam in de 2de set nog zeer dicht bij een overwinning, maar na een spannende match was 12-21 en 19-21 het verdict. Stand van zaken: 1-4, dus alle hoop op nog een ‘drawke’ was gevestigd op de drie overblijvende enkels. En de gebeden werden verhoord want Niels verging het een stuk beter in zijn tweede enkel. Na een mooie match won hij in 2 sets (21-17, 21-18). De 3de enkel werd gespeeld door Aäron en de 4de door Kjell. Kjell speelde goed en zo won ook hij, als tweede van Wit-Wit, zijn enkel tegen iemand van een hoger klassement in 2 spannende sets (22-20, 21-14). Ondertussen was Aäron nog altijd bezig aan zijn enkel en die leek hij ook even weg te geven toen hij de 1ste set verloor (11-21) tegen een toch wel sterke tegenstander. De hoop op een gelijkspel was even ver weg. Maar gelukkig herpakte hij zich en na knap spel kon hij in de 2e (21-18)en ook in de 3e set (21-11) de overwinning toch nog binnenhalen.

Na een felbevochten strijd mocht Heren 4 dan toch noch tevreden zij met “hun puntje” tegen de toch wel sterke ploeg van Gentse. En aangezien ook 3 spelers 2 punten verdiend hebben in het enkelspel ziet de toekomst er zeker niet slecht uit… (Verslag Aaron)