14 november 2011

Heren 3 botst op "ervaring" van Beveren.

De derde herenploeg mocht zondagavond om 19u op bezoek in het verre Beveren. Deze jonge ploeg doet in 2e Provinciale goed mee, maar het ontbreekt hen steeds net aan dat tikkeltje geluk (of is het ervaring?) om die overwinning en de broodnodige puntjes binnen te halen. Een verslagje van kapitein Jochim :

Beveren H1 - Wit-Wit H3 : 5 - 3
Aangezien Beveren lager geklasseerd stond dan Wit-Wit was er hoop dat we daar toch een puntje konden sprokkelen. We gingen er zwaar voor moeten vechten aangezien dat hun ploegopstelling weer niet van de minste was.Liefst zeven van de acht wedstrijden moesten we afwerken tegen hoger geklasseerde spelers.

Moerie en Jochim starten zeer zwak in de vierde dubbel, in de tweede set haalden ze liefst 10 punten meer dan in hun eerste maar het waren er nog maar 14. Pieter en Glenn speelden de eerste dubbel die in de eerste set nipt verloren ging. In de tweede en derde herpakken ze zich en konden de tegenstanders onder druk houden en de wedstrijd winnen. Pieter mocht het dan samen met Moerie opnieuw opnemen tegen het sterkste koppel in de tweede dubbel. Moerie toonde aan dat het eerdere (zware) verlies niet aan hem lag en samen konden ze in de 2de set goed volgen maar het was niet mogelijk om de wedstrijd winnend af te sluiten. In de derde dubbel met Mathieu en Jochim stond het ondertussen knap 1-1. In de derde set werden opnieuw te veel fouten gemaakt en zo verloor Wit-Wit drie dubbels. Vaak is dat er eentje te veel...

Als we resultaat wilden halen, hing het nu af van iedere enkelspeler.Pieter en Glenn begonnen met respectievelijk de eerste en tweede enkel. Beide tegen B1 spelers. Bij Glenn was het zijn eerste competitie-enkel na zijn blessure en hij maakte iets te veel fouten om deftig weerwerkt te bieden. Pieter deed het een stuk beter, verloor de eerste set nipt maar pakte strak uit in de tweede set. In de derde set had hij als eerste een matchpunt maar kon dit niet verzilveren ondanks een ongelukkige slag van de tegenstander. De volgende punten gingen verloren en zo ook de match. De ontmoeting zat er hiermee eigenlijk op want het verlies was een feit. Mathieu en Jochim mochten nog elk een wedstrijd afwerken. Jochim won zijn wedstrijd makkelijk terwijl Mathieu heel wat dieper moest gaan om deze in drie sets af te werken. Sterk gespeeld en een dikke prestatie van onze kleine Mathieu.

Na het verorberen van een "shoufke" en een plateau bitterballen en loempia's werd de terugreis een beetje ontgoocheld aangevat. Maar het geloof in de ploeg blijft !!

Geen opmerkingen: