11 december 2011

Ook Mix 2 een reeks lager...

Mix 2 was na de titel in eerste provinciale dit seizoen actief in derde Liga. Geen makkie, want gans het seizoen bengelde Mix 2 onderaan het klassement. Nadat Mix 1 (tweede Liga) maandag al verloor en zo de degradatie niet meer kan ontwijken - jammer genoeg krijgen we geen verslagjes meer nu het wat minder gaat - was het aan Mix 2 om het behoud te verzekeren. Mix 2, voorlaatste in de stand mocht op bezoek bij DZ99, de (voorlopig) laatste. Bij winst was Mix 2 zo goed als zeker van behoud, bij verlies was degradatie een feit. Voor DZ99 was dit ook het geval. Een belangrijk matchke dus! Jammer genoeg bleek Mix 2 net iets te zwak en mag het zich dus volgend seizoen weer in provinciale bewijzen.

DZ99 G2 - Wit-Wit G2 : 7 - 1
Het blessureleed bij Wit-Wit blijft hoge toppen scheren en nu was ook Mix 2 aan de beurt. Mathieu moest ziek afhaken, Hélène was niet beschikbaar en Sophie werd maar heel laat over de streep gehaald om mee te gaan. Kapitein Erwin was al blij dat hij met 4 man kon vertrekken : Julie, Sophie, Duch en hijzelf. Aangekomen in de koude sporthal (voor Duch en Erwin riep dat alvast herinneringen op) bleken er zelfs heel wat supporters (voor DZ99 uiteraard) opgedaagd te zijn. In het begin kon Mix 2 voor het oog van de supporters de schijn nog even hoog houden. Sophie en Julie verloren wel vrij kansloos hun dubbel maar Duch en Erwin zetten na een spannende wedstrijd tegen 2 jonge kerels de bordjes gelijk. Ze konden daarbij in de derde set een 11 - 4 achterstand ombuigen in een 20 - 22 overwinning. Ja, soms kunnen stressbestendigheid, ervaring en een discussie (over al dan niet buiten) op het juiste moment een wedstrijd doen kantelen.

De vier enkelwedstrijden werden op hetzelfde moment gespeeld. Het publiek zat met het gezicht naar de wedstrijden van Julie en Duch. En ze kregen waar voor hun geld. Julie perste er een driesetter uit, maar die laatste set was er (zoals wel vaker dit seizoen) te veel aan. Ook bij Duch werd het een spannende driesetter die hij jammer genoeg verloor. Aan z'n T-shirt te zien kon je Duch alvast geen inzet verwijten. Ondertussen waren achter de rug van de supporters ook Erwin en Sophie bezig. Sophie had het snelst gedaan maar kwam te kort tegen een B1-dame. Toen iedereen gedaan had keerden alle toeschouwers zich om naar de wedstrijd van Erwin die nog steeds bezig was. Na twee thrillers in set 1 en 2 stond het 16 -15 in de derde set. Was het de plotse aandacht van het publiek? In elk geval raakte Erwin plots geen shuttle meer en werd het 21 -15. Hiermee was de ontmoeting beslecht en stond het 5 - 1. De mixen waren voor het plezier.

Veel plezier beleefden Erwin en Julie echter niet aan hun wedstrijd. Ze startten nog wel goed, maar na 11 punten bleek bij beiden het beste er af te zijn. Zo goed ze nog samen speelden tegen Lebad, zo weinig weerstand konden ze nu bieden. De eerste set ging alsnog verloren en ook set twee was een maat voor niets. Dan deden Duch en Sophie het heel wat beter. Ze wonnen verrassend set één tegen het duo dat op het tornooi van Wit-Wit nog finale speelde. Duch rende alle hoeken van het veld af en Sophie legde op haar eigen wijze de pluimpjes over de netrand... Het was echter niet genoeg om in set 2 en 3 voldoende weerwerk te bieden en ook deze match ging in drie sets verloren.

Hiermee stond de eindstand op 7 - 1. Een verdiende overwinning voor DZ99 al waren de cijfers misschien ietwat overdreven. Ook bij de degradatie kon de ploeg zich neerleggen. Wie eerlijk de wedstrijden van dit seizoen analyseert moet bekennen dat Liga misschien net iets te hoog gegrepen was. Volgend jaar dus terug in eerste Provinciale... maar met ambitie ;-)

Geen opmerkingen: