17 april 2012

Heren 1 weet weer wat winnen is...

Na een hele reeks drawkes is de eerste ploeg (eindelijk) weer eens aan een reeks van overwinningen bezig. Het behoud is hiermee nu definitief verzekerd en een tweede plaats (in theorie zelfs nog de titel) zit er misschien nog in!

Wit-Wit H1 - Oostrozebeke : 6 - 2
Na de heenwedstrijd die eindigde op een bewogen 4 - 4 (remember de herspeelde wedstrijd van Duch) was Wiet-Wiet 1 gebrand op een overwinning thuis. Doordat bij Oostrozebeke hun A-speler (en dubbelspecialist) niet mee was gingen de kansen van de eerste ploeg met een ruk omhoog. Bij Wit-Wit waren het dezelfde 5 spelers die de klus mochten klaren : Arno, Djé, Ben, Duch en Erwin.

Erwin had bij de kapitein aangedrongen op een revanche voor de verloren vierde dubbel met Arno uit de heenwedstrijd en kreeg z'n zin. Het zag er echter eerst niet naar uit dat er van revanche sprake was, want de eerste set ging verloren. Gelukkig wisten (een licht geblesseerde) Arno en Erwin hun niveau wat op te krikken en te winnen in drie sets. Duch en Ben speelden als eerste dubbel ook een driesetter maar verloren. Daarna hadden Arno en Djé weinig moeite in hun dubbel. Bij Duch en Erwin daarentegen duurde de wedstrijd iets langer. En daar waar in het begin van het seizoen deze wedstrijd nog nipt verloren zou gegaan zijn, is het geluk de laatste tijd wel aan hun zijde. In extremis maakten ze een achterstand in de derde set goed en brachten de ploeg zo op een 3 - 1 voorsprong.

In de enkels bewees Djé dat hij momenteel goed staat te spelen en won na twee knappe (maar spannende) sets. Arno begon niet scherp genoeg aan zijn wedstrijd en moest zo voor drie sets aan de bak om de wedstrijd te winnen. De overwinning voor de ploeg was hiermee wel binnen. Ben en Duch konden zo zonder stress spelen. Bij Ben mocht dat echter niet baten. Zijn spel was fysisch en tactisch niet goed genoeg om z'n tegenstander te ontwrichten. Fysiek is dan weer iets wat Duch wel genoeg in huis heeft en hij had het meer dan nodig om in drie sets zijn wedstrijd naar zijn hand te kunnen zetten.

Hiermee stond de 6 - 2 einduitslag op het bord. De tegenstanders maakten zich om deze nederlaag niet te veel zorgen, want ze hebben nog alle troeven voor behoud in eigen handen. Ook bij Wit-Wit is intussen alle druk van de ketel al kan de ploeg (volgens de "Albi-theorie") en Ben zijn berekeningen zelfs nog kampioen spelen. Geen mens die daar echter wakker van ligt...

Geen opmerkingen: