09 april 2012

Mix 3 laat geen steek vallen...

Lede G1 - Wit-Wit G3 : 0 - 8
Competitie op Pasen. Het had iets vreemds. Kapitein Ilse mailde dan ook enkele keren om er zeker van te zijn dat er geen vergissing in het spel was. Maar alles bleek te kloppen. Jammer genoeg bleken de (mannelijke) spelers van Wit-Wit hier geen rekening mee gehouden te hebben. Ze waren ofwel gekwetst, vermoeid, niet beschikbaar, vergeten... Gelukkig is er altijd Dimi en wisten Ilse en Erwin (na een drukke dag op het Ros Beiaard-tornooi) toch nog hun kinderen ergens te logeren leggen zodat ze samen hun Pasen verder konden doorbrengen op een badmintonveldje. Aangekomen in Lede was ook Delphine al aanwezig. De zaalwachter in Lede was bijzonder blij om de ploeg om 19u50 te zien binnen komen in de sporthal, want hij had al van 13u00 (begin van zijn shift) geen levende ziel gezien! Gelukkig had hij internet, Sporza en Tommeke op zijn fiets....

Badminton dan. Op papier moest dit een makkelijke overwinning voor Wit-Wit worden, maar in het begin was het wel zweten. Dimi en Erwin startten te traag en hadden het knap lastig om hun niveau op te krikken. De tegenstanders speelden (naar eigen zeggen) hun beste match van het jaar en het was inderdaad pas op het einde van elke set dat Dimi en Erwin de bovenhand konden nemen. Ondertussen kropen Ilse en Delphine nog meer door het oog van de naald. Drie sets telkens in verlengingen! Bovendien was hun spel niet echt goed. Uiteindelijk werd toch gewonnen en stond het 0 - 2.

In de enkels waren de klassementsverschillen duidelijker. Dimi en Erwin wonnen hun enkel in twee sets. Daarna haalde Delphine de overwinning definitief binnen voor de ploeg door haar wedstrijd ook te winnen. Alleen Ilse had het wat lastig en zocht nog naar haar beste niveau. De eerste set ging verloren, maar in set twee en drie was ze weer dominant. Ook de mix-wedstrijden vormden niet echt een probleem. Het waren toffe wedstrijden, maar Ronse hield steeds de controle en zowel Dimi-Ilse als Erwin-Delphine wonnen zonder grote problemen.

Hiermee stond de uitslag vast : 0 - 8. In sommige badmintonmiddens wordt zoiets een Paasei genoemd en op deze dag kunnen we deze term eens gepast bovenhalen. Ondanks de zware nederlaag bleven de tegenstanders bijzonder symphatiek en het pintje nadien was (ondanks een voor de rest lege cafetaria) bijzonder gezellig! Bedankt!

Geen opmerkingen: